Bucurestiul Sandrei Kaufman









Din nou imagini din categoria 'poze de pe net'... De data asta fotografii ale Sandei Kaufman, cu ceea ce pare a fi Bucurestiul anului 1974... Daca are cineva idee ce se petrece in prima imaine sa ne lumineze si pe noi.

7 comments:

Raiden said...

Ultima poza am recunoscut-o de-abia dupa cateva minute, iar indiciul a fost statuia lui Brancoveanu! Cat de diferita era biserica!

Anonymous said...

vanzator ambulant , cred...

Ando said...

Ce am recunoscut eu-de sus in jos :
Fotografia nr. 2 ( cu florareasa):parculetul de la intersectia str.CA Rosetti cu Dionisie Lupu-Tudor Arghezi
Fotografia nr. 4 : bd Dacia-vedere dinspre cladirea noua a ASE spre blocul cu coloane din Pta Romana
Fotografia nr.5 Sos. Mihai Bravu zona Biserica si cimitirul Balaneanu /Iancu Nou ; in plan indepartat resturantul Intermacedonia

Ando said...

Prima fotografie este facuta la intersectia strazilor C.A. Rosetti cu J.L.Calderon (fosta Sahia).Cladirea din stanga a fost frumos refacuta si acum este sediu de banca.In 1974 era sediu de policlinica ; cred ca e vorba de “bunul obicei” de intocmirea de unei “ liste ”-anexa cvasi-obligatorie pentru orice coada din acea perioada:-(

Anonymous said...

Cred ca foto nr 5 este blvd Stefan cel mare - intercetia iancului, vedere spre Intermacedonia, iar in poza 7 este parcul IOR - pozat de pa podul care desparte cele 2 parti ale lacului. Cred ca vederea de pe pod este spre Camil Ressu - m. Grigorescu.

Unknown said...

Penultima: intrarea la Hanul lui Manuc, dupa renovarea si transformarea unei aripi in hotel (cel din dreapta e "generalul", alis portarul).
Ultima: cred ca e statia de ITB de la km. 0 - Sfantu' Gheorghe, pe vremea cand spre bulevard opreau autobuzele si trolebuzele, iar catre biserica tamvaiele care aveau capat de linie.

Andrei said...

Imaginile sunt absolut fabuloase... ce vremuri