Monumentul lui ghildus, dezafectat si pus la pastrare


Primăria Capitalei a decis dezafectarea şi punerea la
adăpost, pentru o vreme, a monumentului din Piaţa Revoluţiei, dezvelit la finele anului trecut. În locul ei vor apărea pomi şi clădiri noi. Cititi mai multe aici.

10 comments:

Anonymous said...

grotesc monument. Eu personal n-am auzit nici un cuvintel pozitiv la adresa lui. as fi preferat chiar si un kith cu niste statui in marime naturala cu elena si nicu fugind cu elicopteru si cu multimea in spate cu tricolorul cu gaura in centru decat tepusa cu ciulinul in varf. apropo, stie cineva ce simboliza tepusa?

Anonymous said...

cum d-zeu 76 mil...

Vlad Nancă said...

Vestea cu dislocarea tzepei si celorlalte monumente reprobabile din zona este una buna. Ceea ce ma ingrijoreaza este lejeritatea cu care primaria prezinta proiecte si cauta direct constructori ignorand total etapa in care trebuie sa fie lansate spre dezbatere publica. Este aceeasi atitudine ceausista prin care s-a reusit mutilarea orasului in anii '80. Nimeni nu lanseaza discutia necesitatii construirii unor centre comerciale in zona aia asa cum nimeni nu lanseaza problema necesitatii unei catedrale mai mari decat casa poporului in conditiile in care protectia sociala (de ex) e la pamant.

Musculin said...

Videanu vrea sa tranteasca niste mall-uri in fata Atheneului. Bine face, chiar avem nevoie de cat mai multe cuburi de sticla - ce frumoase ni se pareau in genericul de la Dallas! - in care sa ne plimbam imbracati in hainele bune, de duminica, sa ne holbam in vitrinele magazinelor de super-lux gen H&M sau C&A si sa ne simtim si noi occidentali. Sa se astupe odata monstruozitatea aia cu coloane (si pretentii) dorice, ca si-asa nu se intampla nimic inauntru!

Caz ce chestie sa aiba doar Palatul CEC-ului o "oglinda" atat de Frank Gehry-ista in care sa-si reflecte colturile prafuite? Mai bine ar construi Videanu un mall sau un centru de afaceri chiar in curtea CEC-ului: bineinteles, tot din sticla, ca asa e la moda in Occident.

Si de ce, ma rog, sa ne intrebe cineva daca ne convine sa se ridice triumfator spre cerul Capitalei niste esplanade? Ce, saracu' Ceausescu ne-a cerut parerea vreodata? Si uite ce frumoasa casa a poporului a construit de se minuneaza toti strainii...

Anonymous said...

S-au gasit si unii care sa apere tepusa (teapa)revolutiei, dovada acest articol din Adevarul.

"PPCD acuză distrugerea grupului statuar "Iuliu Maniu"
de N.D.


Partidul Popular Creştin Democrat îi cere primarului general Adriean Videanu să renunţe la ideea de a distruge ansamblul statuar "Iuliu Maniu" din Piaţa Revoluţiei. Potrivit unui comunicat semnat de vicepreşedintele PPCD Bucureşti, George Scarlat, ţărăniştii se vor opune prin orice mijloace acestei "profanări", care dovedeşte, în opinia lui Scarlat, "adevăratele sentimente" ale lui Videanu faţă de "simbolurile naţionale şi anticomuniste". Liderul PPCD Bucureşti atrage atenţia că imobilele "care vor mutila piaţa" nu sunt prevăzute în Planul Urbanistic General al oraşului, fiind deci ilegale. În al doilea rând, parcarea subterană nu este prevăzută în studiile Japan International Cooperation Agency, pe baza cărora se fac proiectele pentru Bucureşti, neexistând o expertiză privind utilitatea proiectului, mai menţionează Scarlat. Pe de altă parte, deoarece o singură firmă din România este în măsură să efectueze lucrarea, prin foraje subterane, este posibil ca această achiziţie publică "să fie cu dedicaţie" afirmă Scarlat."

mihai turcu said...

Videanu si-a dat seama ca "centrul" s-a mutat in Plaza si in Mall-ul din Vitan si vrea sa restaureze echilibrul. Sambata seara in Plaza sunt mai multi oameni pe etajul cu restaurante/fast-food-uri decat pe intreg Magheru. Ateneul&Palatul Regal&others sunt bune doar pentru a le arata strainilor. Vrem inapoi Piata Revolutiei pentru oamenii din periferii :)

Anonymous said...

BTW, există chiar o petiţie împotriva construcţiei de malluri în Piaţa Revoluţiei şi lângă catedrala Sf. Iosif

http://www.petitiononline.com/VideaNU/

Anonymous said...

Nu e rau ca pleaca teapa. Scuzati expresia dar eu am citit si alte feluri de a descrie monumentul...cum ar fi "cacareaza trasa in teapa." (ce minte au unii!)

Pe de alta parte, ce vor astia sa mai distruga prin Bucuresti? Cum adica mall de sticla si alte aiureli in piata aia si asa sufocata? Mie nu mi se pare nimic mai monstruos decat piramida de sticla din Paris, aia incadrata de Louvre:( E jalnica!!!! Asta vor sa faca edilii in Bucuresti?

Anonymous said...

Nu e rau ca pleaca teapa. Scuzati expresia dar eu am citit si alte feluri

Anonymous said...

domnilor, e o bataie de joc in bucurestiul asta.
tot e putred
vai de valorile romaniei