In 2012 Moara lui Assan va disparea
























In ianuarie 2012 cladirea de langa corpul principal al morii s-a prabusit. Au cazut 200 de metri patrati de zid, pentru ca recuperatorii de fier au distrus structura de rezistenta, niste barne - traversa de metal masiv. Cu aceeasi ocazie au inceput sa demonteze acoperisul metalic al cladirii principale a morii, din imaginea de mai sus.

Zidurile de pe partea dreapta a morii sunt in mod vizibil umede la baza. A aparut prima crapatura. Anul asta probabil ca e ultimul an de existenta al primei instalatii de morarit cu aburi din Romania, monument istoric trecut pe lista cladirilor protejate.

Va urma probabil un mall sau o zona rezidentiala, ca in cazul morii de langa Circ, inlocuita cu ceva care se numeste Central Park.

9 comments:

dacian groza said...

"recuperatorii" de fier "nu vor decat sa munceasca"

radu said...

noi am face acolo un parc tematic mircea cartarescu. sunt locuri despre care a scris. pai cum mar fi acolo niste santuri in care sa joaca copiii vrajitroaca?

Stefan Tuchila said...

o sa postez in curand niste imagini deja "istorice" cu cladirea prabusita.
sper ca previziunile tale sa nu se adevereasca, o sa ma aleg cu si mai multe imagini de "arhiva".
in alta ordine de idei ultima oara cand am fost pe acolo am vazut recuperatori care locuiau intr-una din cladiri. Ma mira ca nu au reusit sa arda cladirea in timpul iernii.

Stefan Tuchila said...

de fapt o parte le-am pus deja aici: http://bukresh.blogspot.com/2012/02/imagini-de-epoca-partea-04.html

Cristian said...

Le-a luat mai mult. Eu pariasem din 2007 că așa se va termina...
http://bloguresti.blogspot.de/2007/12/moara-lui-asan-pariu.html

ADRIAN said...

din nefericire n-am reusit sa declansam procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica. oameni cu competenta de decizie prea slabi ...

Anonymous said...

Romania, tara frumoasa, pacat ca-i locuita! De prea multe rebuturi socio-genetice. Sa distrugem tot, ce Cristosu' ma-sii, bogati si saraci, cot la cot... Asta in timp ce pt. mizeria numita Mall-ul Bintuirii Neamului se cheltuie, inutil, miliarde...

Stefan Tuchila said...

gata, facut: http://bukresh.blogspot.fr/2012/04/imagini-de-epoca-moara-lui-assan.html

stefan tuchila said...

am fost ieri (14/04/12), a disparut acoperisul cladirii principale (sau e in curs. pe langa asta, se sapa la greu in jur, sunt tot felul de cazane si cuve ingropate pe acolo.

fotografii in curand...