Banii pe consolidări



















Primăria cere de la MDRT puţini bani pentru consolidări, apoi nu reuşeşte să-i cheltuiască nici pe ăia. Anul ăsta, bugetul consolidărilor e de 5 milioane de lei, adică vreo 1,2 milioane de euro. Un raport trimis prefectului de un secretar de stat din Ministerul Dezvoltării spune astfel: "Deşi sursa de finanţare a fost asigurată de la bugetul de stat, ritmul lucrărilor de execuţie la nivelul capitalei este total nesatisfăcător. Deconturile în primele 5 luni ale anului 2011 totalizează 909.000 lei din totalul de 3.368.000 lei, reprezentând doar 27% din suma alocată pentru semestrul I."

Banii pe care nu îi cheltuim pe consolidări

  • 330 milioane de euro va cheltui primăria cu bulevardul Uranus
  • 229 milioane de euro a cheltuit primăria cu pasajul Basarab
  • 10 milioane de euro a cheltuit primăria în 18 ani pentru consolidările terminate
  • 150-350 milioane de euro ar costa consolidarea tuturor clădirilor care sunt pericol public
  • 2.000 milioane de euro au fost pagubele materiale de la cutremurul din 1977 (cât bugetul primăriei de acum pe doi ani)

Cititi tot articolul in Romania Libera.

1 comment:

ADRIAN said...

Foarte relevant pentru modul in care sunt stabilite prioritatile nu numai in capitala ci la nivel national. La fel cum in cazul cheltuielii pentru Bd. Uranus ar trebui puse in contrapondere cheltuielile pentru imbunatairea transportului public ce ar fi avut probabil efecte mai bune in domolirea traficului auto decat buldozeriada de acolo.