lost world of communism (fragment)



imagini inedite din timpul constructiei casei poporului.
textul semnat ceausescu si elena la inceputul filmarii: aici

4 comments:

GIURGIU said...

da...adevarat si trist, mai ales disparitia acelor case.... mamutul asta de cladire are aceeasi soarta ca si Turnul Eifel; adica... initial parizienii au strambat din nas, chiar au iesit pe strazi cerand sa nu se construiasca asa ceva ,mai ales ca in perioada aceea Parisul era capitala artei din intreaga lume, asadar.... Iata acum Paris = Turnul Eifel pentru multi! Iar Bucuresti fara indoiala pentru multi vizitatori straini este egal cu Casa Poporului... ce denumire bizara pentru un porces de constructie atat de dureros! Si totusi... trece vremea iar... mortii si greutatile suportate pt construirea Casei Poporului vor ramane cifre care cu atat mai mult vor face mai mareata si mai impresionanta acesta cladire! Ceausescu vrem nu vrem... a facut peisajul acestei tari ,prin oamenii sai, in proportie de.... 60 % (cel putin) :) nu este oras neatins...!

Raiden said...

Cateva din gloantele primite pe 25.12.89 de Ceausescu au fost si pentru cei demolati in Uranus-Izvor in anii '80.

brebe85 said...

Am vizionat intregul documentar, merita. Ceausescu a fost ucis de societatea pe care el a creat-o si a educat-o. Nu stiu daca e morala impuscarea lui in ziua Craciunului, dar intr-un fel ma bucur ca au facut-o.

Raiden said...

@ brebe85 - a primit ce merita. Personal regret profund ca n-am avut si noi procese gen Nurnberg, dar Iliescu se grabea sa puna mana pe putere si s-au precipitat lucrurile.