stop-dimbovita-center


http://www.stop-dimbovita-center.blogspot.com/

6 comments:

Anonymous said...

Vlad, dincolo de, hm, "anti-capitalismul" tau structural care te face probabil alergic la sintagme de genul "interes privat", nu crezi ca energia asta debordanta ar putea fi mai bine canalizata in alte directii...? Cum ar fi catre protejarea patrimoniului arhitecural (situatie in care ati avea tot sprijinul meu). Citind site-ul la care ne trimiti nu am gasit, sincer, niciun argument care sa justifice un miting de protest. Care-i problema...? Proiectul in sine...? Locul...? Viitoarea destinatie comerciala a cladirii...? Ar fi trebuit sa ramana muzeu al partidului, nu...? Autoritatile nu dispun de fonduri ca sa finalizeze pe cont propriu investitia si sa-i dea o destinatie culturala iar in conditiile astea trebuie cautata o formula de parteneriat cu un investitor privat (horribile dictu!). Asta doar daca nu preferi ca magaoaia aia sinistra sa ramana asa cum e...

Vlad Nancă said...

Asta cu anti-capitalismul strucural e o gogorita... Nu m-ai dibuit bine.. Motivul pentru care am publicat linkul catre blogul celor care protesteaza este pentru ca mi se pare normal sa ai o dezbatere publica inainte sa trantesti un mall "cat China" intr-un loc in care in ultimii 20 de ani cresteau parazitar si neregulamentar copaci (ignor poetic mastodontul de beton). Daca tu nu gasesti motive de dezbatere atunci esti orb... Iar argumentul cu statul care nu are bani e slabut... Cel mai simplu e sa demolezi mizeria si sa faci un parc... nu cred ca ar deranja prea tare traficul, nici macar cel al elicopterelor care trebuie sa ajunga la spital...

Raiden said...

Eu sunt oarecum de acord cu proiectul, avand in vedere ca acea Casa Radio zacea neterminata. Nu cred ca a fost vreo intentie sa fie demolata vreodata, ca asa, daca e, si de Casa Poporului vorbeau s-o demoleze la inceputul anilor '90.

Singurul impediment pe care il vad este ca toata chestia se petrece intr-o zona relativ linistita, cu Spitalul Universitar spargand linia orizontului, dar asta tine de viziunea personala.

Plus ca, intr-adevar, site-ul asta cu protestul nu e deloc mobilizator si nu zice mai nimic.

Anonymous said...

La treaba cu anti-capitalismul m-am hazardat, recunosc dar la concluzia asta m-a adus urarea "la cat mai multe asezaminte capitaliste inchise" cu care salutai nu cu mult timp in urma desfiintarea unui foarte cunoscut restaurant fast-food. Nu sunt vreun fan al McDonald's-ului si inca si mai putin al culturii de consum pe care o reprezinta dar nu cred nici ca anarho-trotkismul de tip mai '68 este o solutie.

In fine, sa trecem la subiect: eu unul as fi vrut o dezbatere publica pentru Casa Radio care sa se finalizeze cu o tema pentru un concurs de arhitectura. Asa ar fi fost, cred, normal sa se intample. Din pacate legislatia este cea care este (proiectul a fost o surpriza inclusiv pentru cei de la Primaria Capitalei, fiind initiat de fostul MLPAT - proprietarul terenului), drept care cred ca ar trebui sa luam situatia ca atare (avand in vedere ca proiectul nu afecteaza tesutul istoric al orasului) si sa ne concentram eforturile in doua directii distincte: 1. proteste deschise (inclusiv mitinguri) acolo unde sunt amenintate cladiri de patrimoniu; 2. Lobby organizat pentru eliminarea practicii urbanismului derogatoiu si in favoarea transparentei procesului decizional

Anonymous said...

as fi curios rhemaxos sa stiu, tu personal, ce initiative ai avut pina acum in a realiza tipurile de propuneri de care zici: proteste si lobby?

eu cred ca un asemenea protest trebuie incurajat, chiar daca, probabil, nu va obtine mare lucru. este importanta insa crearea unui asemenea tip de protest, familiarizarea opiniei publice cu asa ceva.

dupa ce ca initiative de felul asta sint si asa firave, hai sa le dam in cap de la bun inceput.

mie personal nu mi se pare deloc inutil acest protest si ma bucur sa vad ca cineva are initiativa.

nu sint de acord nici cu argumente de tipul "mai bine un mall" decit sa ramine casa radio neterminata.

adica hai sa ne aruncam cu capul inainte, fara a sta putin pe ginduri si a calcula efectele pe termen lung ale unei asemenea investitii.nu e deloc ok asa..

Anonymous said...

Sunt pentru revitalizarea zonei in cauza si a altelor ca ea. Cred ca acela e un loc bun pentru cladiri de birouri si comert. Sunt iarasi de acord cu dezbaterea publica a oricarui proiect al administratiei locale. Totusi remarc argumentul copacilor crescuti in zona ca fiind pueril (imi cer scuze daca sunt putin prea dur). Orasele se dezvolta economic prin forta intereselor private (oricat de periculos suna la noi asta din cauza folosirii in legatura cu acte de coruptie, este un fapt acceptat si pretuit in teoria urbanistica). Mai sunt lucruri de spus insa cred ca orasul poate avea un nou punct de interes in acea zona.