Another one bites the dust III




Cladirea Vinalcool Bucuresti este (aproape 100%) demolala... Demolarile in sine au loc noaptea iar ziua doar se scoatre molozul. Cand am facut fotografiile astea (asa cum pare ca se intampla in capitala libera si democrata in care locuim de fiecare data cand se mai demoleaza cate ceva) am fost acostat de un grup de 'badigarzi' care mi-au explicat fara prea multe amabilitati ca e o proprietate privata si ca imi sparg aparatul daca nu ma car. Pe placajul cu autorizatia de demolare scria ca se demoleaza o 'cladire anexa'... Fotografia de mai jos a fost facuta in Februarie 2006. Eu pun pariu ca se va construi un bloc de birouri de vreo 20 de etaje. Voi ce ziceti? Dar oare Ceausescu ce zice?


Uite si un articolt despre Policlinica Coltea demolata de curand. Si apropos de demolari uite un site interesant despre distrugeri din Romania.

5 comments:

Anonymous said...

eu tocmai am descoperit ca o cladire ce imi placea enorm tocmai a disparut. este vorba de una din constructile industriale de pe situl fostei "uzine de gaz", langa parcul Carol. a disparut acum cateva saptamani, o sa rasara inca niste locuinte.
ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este insa cladirea superba de langa, "uzina de electricitate" cred ca se numea (este unica si trebuie vazuta neaparat de cei care nu o cunosc). este intr-o stare perfecta, presupun ca ii vor da foc (mai ales ca e folosita drept parcare) ca sa scape de ea.
cat despre Coltea, sa multumim ca nu au demolat spitalul.....inca

Raiden said...

Asta e pe langa intersectia Calea Victoriei cu Calea Grivitei.
Oricum, sa zicem ca aici nu era un monument istoric sau vreo cladire cu semnificatie deosebita, precum Policlinica Coltea. Cu toate astea, nu sunt de acord cu demolarile "pe sest". Badigarzii au prea mult tupeu. Mai mult tupeu decat creier, cred.

Anonymous said...

Da. Va aparea un bloc enorm din sticla. firma de arhitectura care face propunerea se numeste Grafic Studio. Deocamdata pe baza proiectului se cauta finantare. Cladirea este enorma si "imbraca in sticla" inclusiv palatul dinspre calea Victoriei

Raiden said...

Cum adica "imbraca in sticla"? Suna amenintator.

Raiden said...

Hai ca am identificat zona. E fix in spatele Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei, pe langa care trece Strada Banului.
Palatul Stirbei va fi imbracat in sticla? Imi vine greu a crede.