Arhitectura si putere

Bucati din documentarul "Arhitectura si putere" (regia Nicolae Margineanu, 1993) au fost puse pe You Tube. Filmul se gaseste pe DVD in librarii pentru cine vrea sa-l vada pe tot. Scenariul filmului ii apartine lui Augustin Ioan.



4 comments:

Anonymous said...

Haideti sa sa ne stingem mai multi si sa darimam gardul casei poporului. Pina la urma este "Casa Poporului" nu? si pe la toate parlamentele din Europa am vazut ca lumea se plimba liber cu catelul si copiii, si chiar dorm pe iarba in jurul parlamentului! La noi de ce atita secretomanie? Vine cineva sa ii atace? Toti se duc la OTV! La toamna vreau sa se darime gardul de beton, sa se planteze pomi, si sa dorm la umbra pe deal!

Victor Plastic said...

la ce librarii mai exact?

Anonymous said...

pfff.. greu cu civilizatia in tara asta.. nici n-ai voie sa faci poze parca ar fi toate unitati militare si nush-ce.. momentan hai sa-mi fac si eu reclama p-aici.. asta e un link la un cont de flickr care o sa aiba case cu istorie lasate in paragina, pt inceput am casa chimistului Costin Nenitescu: http://www.flickr.com/photos/9060132@N04 si vizitati si www.casecareplang.ro :p poate mai salvam ceva:P

Anonymous said...

Iata un proiect concret mai jos


FORUM INVEST si ORDINUL ARHITECTILOR DIN ROMANIA lanseaza primul proiect privat de responsabilizare pentru amenajarea coerenta a spatiului public urban din Romania.

Proiectul se naste ca manifest al unei evidente: aceea ca dezvoltarea actuala a oraselor romanesti nu se incadreaza in liniile arhitecturale ale spatiilor urbane europene. In acest context, peisajul este si el fie ignorat, fie consumat în exces până la distrugere. Consecinta imediata: calitatea vietii scade.

Forum Invest, cu sprijinul Ordinului Arhitectilor, isi asuma astfel un spatiu public din Bucuresti (piateta din str. Eminescu, vis-a-vis de sediul central al serviciului de ambulanta), lansand un concurs de proiecte pentru amenajarea si ambientarea acestui spatiu prin green design si arta urbana.

Concursul se adreseaza studentilor la Facultatile de Arhitectura, care trebuie sa propuna functiuni si ambientari responsabile ale spatiului oferit. In urma procesului de jurizare, proiectele agreate vor fi implementate in-situ, pe baza solutiilor de finantare puse la dispozitie de Forum Invest.


Initiatorii doresc ca implementarea proiectului sa genereze un precedent de amenajare responsabila a unui spatiu public in Bucuresti. In acelasi timp, initiatorii doresc sa sprijine autoritatile locale, prin elaborarea de modele de politici si strategii de amenajare a spatiilor urbane.


(mai mult pe bucuresti.foruminvest.ro):