Calea Grivitei no 88 - 90

E destul de greu sa faci explorare urbana la -8 C dar e misto. In plus, in conditii extreme lumea este total diferita de cea obisnuita. Azi am fost cu Andy (aka Sinboy) pe Calea Grivitei la nr 88 si in alte cateva locuri... Am intrat destul de usor pe usa din fata cu atentie totusi sa nu distrugem instalatia artizanala de curent care trada prezenta unor squatteri. Inaintind mirosul de lemn ars ne-a facut sa intelegem ca e destul de multa lume pe-acolo. Am urcat totusi etaj cu etaj si ne-am vazut de explorat. Cladirea este un fost hotel, abandonat cam de 10 ani. Camerele hotelului sunt mici iar toaletele erau la comun, pe coridor. Intr-un tarziu ne-am intalnit si cu locuitorii caldirii. Erau tigani si romani de acelasi fel - saraci. Nu erau din aceeasi familie, stateau cu totii acolo pentru ca nu aveau unde in alta parte. Umblau si ei prin cladire in cautare de lemne. De altfel in mai toata cladirea lipseste pardoseala de lemn, usile cu tot cu rama si ferestrele la fel. Tot ceea ce era lemn a fost folosit pentru incalzire. Am urcat spre ultimul etaj unde locuiau cei mai multi. Acolo era un tip care lovea cu barosul un zid, tot in cautare de lemn. E absolut incredibil la ce te duce lupta pentru supravietuire - oamenii aia daramau in jurul lor cladirea in care de alfel locuiau. Cat am fost acolo, vreo 30 minute, niciunul dintre ei nu a fost agresiv, ne-au lasat sa ne vedem de-ale noastre...



Vedere spre Buzesti



8 comments:

tudor borduz said...

si cand te gandesti ca e in buricu targului
daca s-ar renova spatiile astea
defapt nici macar
s-ar putea face kestii misto

Vlad Gabriela - Maria said...

extraordinara locatia. pacat ca nu se mai fac hoteluri ca pe vremuri

flo' said...

@ TIA: care e legatura intre tigani si o casa abandonata? daca e abandonata, inseamna ca nu e nimeni acolo, nu?

Vlad Nancă said...

Draga Tia... vrei sa zici ca tiganii nu mai pot de bine in casele astea la -15 grade si ca nu merita o viata atat de 'roz'? Crezi ca tiganii si romanii care locuiesc acolo o fac pentru ca e o casa superba?

arancia said...

de ce nu te duci si tu sa locuiesti in casele astea abandonate tia o'connor? cred ca ar fi f intersant.

mihai turcu said...

nu are nimeni nici un interes sa le renoveze. hotelul asta e gard in gard cu cinema "Feroviarul", daca nu ma insel, nici asta neducand-o prea bine. eu unul fac pariu ca in maxim doi ani si hotelul asta, si ce a mai ramas din "Feroviarul" vor fi rase pentru o noua cladire corporatista cu n-shpe etaje. probabil ca ar trebui sa se demoleze gara de nord (nu ca n-ar fi incercat unii, altii), asa, ca sa se creeze si pe la noi un "curent de opinie" care sa opreasca barbaria provocata de constructia unui "zgarie-nor" in apropiere de casa unde a stat Iorga. nu mai e mult si o sa avem si noi Penn Station-ul nostru.
http://www.nyc-architecture.com/GON/GON004.htm

Vlad Nancă said...

Eu cred ca ungurii sunt de vina, nu tiganii. ca toti ungurii au colaborat cu securitatea sa-i dea afara pe evrei din case. Pentru ca evreii se opuneau construirii catedralei matuirii neamului. Oricum bine a facut ceausescu ca i-a vadut pe sasi ca altfel veneau ei si daramau bisericile ortodoxe. Deci clar, ungurii sunt de vina!
:))

Iuly Vasile said...

cu cat citesc mai mult din ceea ce vad scris aici in blogul vostru (zic vostru pentru ca din cate am inteles, sunteti mai multi , cei care posteaza) cu atat raman placut impresionata, pentru ca totusi exista indivizi de aceeasi varsta cu mine (cred) carora le atrag atentia micile accente ale unui oras.am vazut blogul asta de ceva vreme insa nu am apucat decat sa ajung pana aici din cauza timpului :( am zis ca o iau de la coada la cap , ca sa am si eu o ordine cronologica a lucrurilor postate de voi:) imi place nespus faptul ca intrati in casele astea parasite si le pozati, nu de alta dar nu cred ca inafara de voi si de persoanele ca voi, s-au incumetat sa faca poze la case vechi decat la cele renovate, locuite si in cele mai multe cazuri doar pe dinafara. mie una imi este teribil de frica sa intru intr-una de genul asta, cum e prezentata cea de aici , cu atat mai mult cu cat e "locuita" povizoriu de anumite persoane :-s , mi-ar fi placut si mie sa am cu cine sa cutreier prin astfel de "comori":D