Petitie pentru accesul publicului la sedintele din primaria Bukresh

 
The monthly meetings of the City Hall must be public. People have a right to be a part of the decision making process, and this can't happen from a separate room. For the past months, in Bucharest, the people of Bucharest are denied access to the meetings of the Bucharest City Hall.

It is time to take stand and make the mayor, Sorin Oprescu, and the councilors of Bucharest understand that the decisions should be made for the citizens and with the citizens. We are not population, we are citizens and we have a say in what concerns our city.

Let's answer the question: how many people does it take to open the door of the City Hall's meeting room.

_______

Ședințele Consiliului General al Municipiului București trebuie să fie publice. Oamenii au dreptul să se implice în luarea deciziilor publice, dar acest lucru nu se poate întâmpla dintr-o sală separată de cea în care consiliul discută și votează. În ultimele luni, în București, bucureștenii nu mai au voie să intre în sala unde se desfășoara ședințele de consiliu

Este timpul să acționăm și să îi facem pe primarul Sorin Oprescu și pe consilieri să înțeleagă că deciziile pe care le iau trebuie luate pentru bucureșteni și împreună cu bucureștenii. Nu suntem populație, suntem cetățeni și avem un cuvânt de spus în deciziile care privesc orașul nostru.

Să găsim răspunsul la întrebarea: de câți oameni e nevoie să deschidem ușa sălii de consiliu a CGMB?

3 comments:

Petru said...

Bun asa !

ADRIAN said...

Mai bine ar fi amendata legea administratiei publice locale astfel incat "sedintele publice" sa insemne explicit ca cetatenii sa poata avea acces in sala de consiliu (cati in ce conditii este mai greu de spus). Altfel, definitia de "sedinta publica" este acoperita si de transmmisia lucrarilor pe un monitor intr-o camera de alaturi.

optimizare motoare said...

Este e nevoie de multi pentrua a deschide ușa...