Transport de noapte in Bucuresti





Videoul de mai sus vine de pe schimbalumea.ro si e de pe vremea cand Bucurestiul era inca singura capitala europeana fara transport pe timp de noapte. Aproximativ in urma cu 20 de ani, liniile de noapte ale ITB au incetat sa mai circule, dar anul acesta, Ratb a hotarat sa le reintroduca.

"Începînd cu data de 16 iulie, persoanele care călătoresc cu mijloacele de transport în comun, în Bucureşti, vor beneficia de un număr de 23 de trasee de noapte cu autobuzele.

Între 23:00 - 01:00 şi 05:00 - 06:00, maşinile vor circula la un interval orar de 30 de minute, în timp de între 01:00 - 05:00, autobuzele vor circula o dată la 60 de minute. Toate vor avea ca terminal central Piaţa Unirii, deplasîndu-se către zonele de periferie a oraşului." Gasiti mai multe detalii si o lista de trasee aici.

In aceeasi seara, soferii de la Ratb au facut un protest spontan impotriva acestui nou program de noapte, care ii pune sa munceasca noaptea si le taie si transportul gratuit pana acasa cu liniile de serviciu.

Taximetristii, pe de alta parte, se lauda ca noul program de noapte nu-i afecteaza, in masura in care ei deservesc alta piata, a celor care sunt obisnuiti sa mearga noaptea cu taxiul.

Oricum ar fi, e destul de clar ca o categorie destul de importanta a calatorilor, cum sunt de exemplu studentii, vor prefera sa plateasca biletul pentru transportul de noapte, care e mult mai ieftin decat o cursa cu taxiul.

1 comment:

Anonymous said...

buna seara, sint in bucuresti de 26 de ani si, in tot acest timp, stiu ca nu a existat transport public de noapte. de unde aveti informatia despre cei 20 de ani...?

multumesc,
nevy