Parcul Dobroiesti

Primariile de sector si-au dat seama de ceva vreme ca orice lucrare in spatiul public e profitabila atat pentru cetateni, cat si pentru administratie.

Intr-o tara pe care Uniunea Europeana o evalueaza a fi un fel de gaura neagra pentru fonduri, in masura in care 60% din finantarile pentru proiecte dispar in buzunarele administratiei, se intampla totusi si lucruri bune. In ciuda climatului toxic in care sunt administrate fondurile publice si se desfasoara atribuirile de contracte, Bucurestiul ultimilor ani a inregistrat si imbunatariri semnificative in ceea ce priveste calitatea spatiilor publice.

O parte din bani chiar au fost investiti pentru mobilarea pietelor, a parcurilor si a spatiilor de folosit in comun, in general.

De multe ori acestea au fost amenajate in moduri respingatoare, dar ultimele tendinte in aceasta directie indica faptul ca firmele care implementeaza lucrarile au standarde din ce in ce mai bune de productie. Spatii ca Parcul IOR din sectorul 3, de exemplu, arata la fel de bine ca orice alt parc din orice alt oras 'civilizat' al lumii.

Poate si pentru ca, asa cum ziceam, primariile si-au dat seama ca toate contractele de dezvoltare urbana de dimensiuni mari sunt motive de castig, de multe ori ilicit. Totusi, cred ca amenajarea profesionista a spatiilor verzi din Bucuresti e unul dintre lucrurile bune care s-au intamplat in oras in ultimii ani.

Mergand exact in aceasta directie, primaria sector 2 a hotarat sa transforme un enorm maidan cu gunoaie intr-un mare parc, pe marginea raului Colentina. Pentru moment toata povestea asta e doar un plan, dar luand in considerare toate cele de mai sus, e foarte probabil ca el sa fie materializat in urmatorii ani.


'Contractul de amenajare a fost câștigat de societatea Geca Impex PM SRL, finanțarea fiind asigurată în proporție de 70% din fonduri de mediu nerambursabile (europene, n.n.), iar restul de Primăria Sectorului 2.'

Gasiti o harta a amplasarii si multe alte informatii aici.

Multumesc Lidiei Neagu pentru linkul referitor la Parcul Dobroiesti.

No comments: