Case care plangCei care contribuie la proiectul Case care plang au construit o mica arhiva cu cladiri din Bucuresti care sunt protejate, sau ar trebui protejate. Arhiva de fotografii e impartita pe stiluri istorice si pe grade de protectie, iar locurile in care se gasesc casele fotografiate au fost marcate pe o harta.2 comments:

Raiden said...

Bun, bine, bravo.

Si mai departe?
Ca tot se demoleaza.

Ionut said...

Ipoteza mea pentru e urmatoarea:

1. Mai departe trebuie o suma suficienta de bani pentru a sustine o fundatie pe o perioada de cel putin 10 ani.

2. Fundatia trebuie sa monitorizeze Primaria Bucurestiului, dar si vanzarile, demolarile de imobile.

3. Fundatia trebuie sa angajeze atat arhitecti, cat si avocati care sa fie in stare sa sustina si sa urmareasca procese lungi si dificile cu administratia locala si cu proprietarii privati.

4. Pornind de la corpul sau de specialisti angajati si platiti numai pentru asta, fundatia trebuie sa faca lobby pentru un plan rational de dezvoltare al zonelor istorice si sa propuna solutii fezabile in cat mai multe dintre cazuri.

5. Fundatia trebuie sa isi faca publicitate si sa adune in jurul ei o serie de oameni gata sa semneze, sa protesteze si sa isi expuna opiniile in mod coerent, in vederea unui scop asumat, care ar fi in mare o dezvoltare coerenta si prietenoasa a orasului.