Mineriada de catifea


Pune mana pe o perna si vino sambata, 14 iunie, la ora 15:00 fix langa fantana de la Arhitectura (Universitate) sa ne batem de ne sar fulgii timp de 5 minute. Sarbatorim relaxat mineriada pe 2008 printr-un flash-mob fara vrajba si vanatai.

*Regulament de capaceala cu perne:

Dă sfoară-n toată ţara despre bătaia cu perne. Bătaia cu perne nu începe mai devreme de ora prestabilită. Jocul se încheie după aproximativ 5 minute de la declansare. Nu loviţi persoanele care nu au perne în mână, decât dacă acestea v-o cer. Pentru “STOP JOC”, aruncă perna din mână. Oricine are în mână o pernă, cunoscut sau necunoscut, reprezintă un adversar şi poate fi “căpăcit”. Este interzisă introducerea unor materiale adiţionale sau alte obiecte contondente în pernele de luptă. Singura “încărcătură” acceptată este puful natural din pernă, cu variaţiuni ornitologice pe temele găină, raţă, pinguin, etc. Încercaţi cu încredere pernele cât mai moi!
Enjoy!

*For more pillow entertainment, visit http://1315iunie.blogspot.com/

citeva precizari.

1. actiunea ARE semnificatie politica, dar aceasta se rezuma la evenimentele din 13-15 iunie 1990; evenimentul nu are nicio legatura cu contextul electoral si nici nu ne dorim astfel de asocieri

2. acest eveniment este un protest impotriva modului in care a fost minimalizat de-a lungul timpului faultul din 13-15 iunie la adresa democratiei

3. un astfel de protest il consideram absolut necesar in masura in care autorii morali ai mineriadelor sint inca in libertate, sub protectia imunitatii parlamentare - dar si sub cea a intregii clase politice romanesti a carei tacere demonstreaza mai mult decit complicitate.

4. ne place sa credem ca poate fi un semn ca societatea romaneasca a depasit momentul in care tirnacoapele si bitele rezolvau probleme de drept constitutional

5. prin acest eveniment nu parodiem, ci onoram memoria celor care atunci au avut curajul sa organizeze primul protest non-violent dintr-o Romanie care - teoretic - era libera.

6. credem ca acesta era idealul lor: o Romanie in care o bataie cu perne si nu una cu rangi si tirnacoape este suficienta pentru a lansa un semnal politic serios.

1 comment:

Anonymous said...

Ce misto ! Bravo voua. Astept poze :D