Public art











Finally there's a project of public art in Bucharest with a bit of common sense and a contemporary feel to it. Anca Benera and Suzana Dan made a project to mark the end of the Pro Helvetia office in Bucharest. The pictures are from Kiseleff Park and Galeria Noua. And here is an article about the project (in Romanian)....


Parcul Kiseleff devine "gradina pentru oamenii care nu dorm"

Un proiect inedit, care utilizeaza spatiul verde al orasului ca element principal în realizarea unei lucrari de arta contemporana, va fi inaugurat, sâmbata, în Parcul Kiseleff, unde bucurestenii sunt invitati la o plimbare prin "gradina pentru oamenii care nu dorm".

Initiativa acestui proiect de interventie în spatiul public, desfasurat în zona lacului de lânga Muzeul de Geologie, apartine Programului Cultural Elvetian în România.

Proiectul este conceput de artistele Suzana Dan si Anca Benera, câstigatoarele concursului initiat, la începutul acestui an, de Programul Cultural Elvetian în colaborare cu Galeria Noua. Ideea presupune transformarea spatiului public în mod creativ, printr-o interventie permanenta. Spatiul astfel amenajat va fi mai mult decât o simpla interventie în peisaj, dovedindu-si functionalitatea prin efectele generate de plantele care se regasesc în spatiu si de obiectele inserate, informeaza Programul Cultural Elvetian.

Prin realizarea acestui proiect în spatiul public din Bucuresti, Programul vrea sa ilustreze activitatea sa din ultimii opt ani, de sustinere a culturii contemporane în România, si sa marcheze închiderea liniei sale de finantare, la sfârsitul anului 2007.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primaria sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, Administratia Domeniului Public sector 1 si cu Ambasada Elvetiei.

La inaugurare vor participa Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, si Jean-Claude Richard, ambasadorul Elvetiei în România.

No comments: