Drumul scolii










Desi nu sunt acum in Bucuresti am vrut sa-mi aduc contributia la lucrurile foarte interesante care s-au intamplat aici in ultimele zile.

Probabil ca fiecare dintre noi are amintiri legate de drumul dintre casa si scoala generala, drum pe care uneori pierdeam multe ore impreuna cu prietenii. Impins de aceste amintiri, m-am decis spre sfarsitul lunii august sa recreez o astfel de zi, redescoperind locuri prin care nu mai fusesem de ani de zile. Ceea ce am gasit nu a fost insa atat de placut. In locurile unde alta data jucam fotbal au aparut acum garduri de fier. La fel se intamplase si in curtea scolii, care era complet inchisa in ciudata faptului ca este un spatiu imens. Terenul de fotbal al scolii fusese acum transformat intr-un teren particular care putea fi inchiriat. Parcul de langa scoala disparuse cu totul. Pe alte strazi se schimbau, pentru a nu se stie cata oara, conductele.

Uitandu-ma acum la aceste poze si la restul pozelor care au fost puse in ultimul timp pe Bukresh ajung la concluzia ca in Romania de azi exista falsa credinta ca tot ce e vechi trebuie dat la gunoi, sau eventual inlocuit cu o varianta moderna ce "corespunde" "standardelor" "atotstiutorilor finantatori" din vest. E bine sau e rau? ... raspunsul v-il dati singuri. Important e sa va puneti intrebarea.

Si pentru cine e curios, e vorba de Scoala nr.154 din Drumul Taberei (intre Tricodava si Raul Doamnei).

No comments: