circul foamei vs mall















Ne-am obisnuit sa vedem vechile circuri ale foamei transformandu-se in mall. Asa s-a intamplat cu vechiul circ al foamei din Vitan si cu cel in care acum se afla Plaza Mall. Insa nu e si cazul celui din Rahova, ale carui lucrari de demolare au inceput de curand.

Multe din proiectele de arhitectura comunista incepute inainte de 1989 au fost continuate. Cel mai bun exemplu este Casa Poporului, finalizata in proportie de 70% in 1989, estimata a fi ajuns intre timp la 90%. Se pot adauga si multe alte zone cu blocuri de locuinte, care intre timp au fost date in folosinta.

Ruinele circurilor foamei au fost preluate de diverse companii si astfel n-au devenit marile cantine ale cartierelor-dormitor la care visa Ceausescu, ci focarul vietii consumeriste de dupa revolutie.

Cei de la Cotidianul sunt optimisti si spun ca anul viitor in septembrie noua constructie din Rahova o sa fie gata. Cu toate astea, pe panoul santierului scrie ca atunci se vor termina doar lucrarile de demolare. In continuare articolul e destul de ambiguu, vorbind despre transformarea constructiei, desi cum reiese din imaginea de mai jos, nu e vorba deloc de transformare.















In cazul in care constructia va fi daramata si va fi inlocuita cu altceva, noul mall va fi o premiera pentru Bucuresti in ceea ce priveste refuzul de a refolosi vechea structura.

3 comments:

Tudor Prisăcariu said...

o intrebare tehnica. de ce sunt pozele atat de albastre? ai vrut sa exprimi ceva prin asta?

Ionut said...

n-am mers asa departe. ploua. si e posibil sa fi folosit o setare automata cand le-am transformat in jpeg.

Andreea said...

M-am distrat gasind o pagina cu circul foamei la wikipedia:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Circul_foamei