Salvati Centrul Istoric din Bucuresti

Arhitectii s-au saturat de proiectele de refacere/mutilare a Pietei Revolutiei. Si-au facut un forum unde discuta despre alternativele posibile si despre propunerile pe care ei le cred mai viabile.


Ne opunem categoric mutilarii Pietei Revolutiei, inghesuirii ei si transformarii ei intr-o simpla intersectie prin Proiectul lui Hurduc sustinut de Videanu, proiect ce prevede construirea in mijlocul Pietei Revolutiei a doua cladiri de sticla intre monumentele arhitectonice de o mare valoare istorica.

Propunerea noastra, a grupului Bucuresti, este urmatoarea: noi vrem ca Piata Revolutiei sa fie un spatiu verde,cu banci,pomi,fantani arteziene, un spatiu pietonal care sa puna in valoare cladirile istorice, monumente arhitecturale si sa fie in acelasi timp un mic parc, un plaman verde al Bucurestiului.

6 comments:

iancu said...

Faceti va rog o petitie care sa sustina proiectul vostru, cu spatiile verzi, ca sa putem aduna semnaturi si poate reusim sa facem intr-adevar ceva.

Probably me said...

Dar nu din aia pe Internet!

iancu said...

Am semnat-o si pe asta.

Bine zici, probably, ar fi o idee buna sa se faca ceva cat de cat oficial, sau macar ceva adunare/manifestatie ca sa vada edilii ca nu glumim si sa dea macar la stiri manifestatia sa afle lumea ce si cum.

Tare ar fi sa facem ca aia de la GreenPeace in caz de urgenta, sa mergem sa stam acolo sa nu ii lasam sa construiasca nimic.

ddd said...

cica "Primarul Adriean Videanu s-a razgandit in privinta construirii a doua cladiri in Piata Revolutiei."
Cititi in Evenimentul Zilei de azi:

http://www.evz.ro/article.php?artid=262748

ddd said...

eu as face o manifestatie "a la italiana", cu trompete si tobe ca sa se creeze taraboi. Dar pt. manifestiatie trebui sa se agite cineva sa organizeze totul, e nevoie de autorizatie. Culmea, autorizatie de la Videanu pentru manifestatie in contra lui! Tare!

iancu said...

Ma bucur ca in sfarsit s-a observat ca mai toata lumea cu cap s-a adunat impotriva proiectului idiot al lui Videanu & co.

Sper sa nu fie de scurta durata victoria.