Bucharest streetview - norc.ro


norc.ro is an amazing tool, finally a street view website for Bucharest, with photos taken on the main roads, one of the best ways to find a location, especially in a city where signs with street names are lacking.
Shame the search doesnt really work properly but anyway have a look, explore and enjoy!


You can see the wonderful way in which the pavements are taken over by cars!


Explore the architectural delights, like this Horia Creanga building. Or simply use norc.ro to find the way to Pisica Patrata exhibition in Galeria Mora which is located in this building.


Enjoy the typical stray dogs sight of the city you love to hate.

Noua cladire a Universitatii de Arte












Structura intima a tesutului urban studiat defineste in mod variat si inedit un alt fel de spatii, crescute organic si intretesute fizic si vizual prin suprapuneri si transparenta. Aceasta alcatuire fragila si complexa, semnificativa mai ales pentru dimensiunea cotidiana, reclama un alt fel de perceptie. Modul de apropiere si, implicit, apropriere a orasului se intemeiaza in acest caz nu atat pe latura vizuala, cat mai ales pe calea intuitiva, tactila, auditiva, olfactiva, printr-un contact senzorial diferit, sinestezic, mai intim, mai sensibil si mai profund. Evolutia organica a materiei construite genereaza raporturi de simultaneitate, ambiguitate si interdependenta intre obiectele diferite adaugate in timp. Perceptia ambivalenta genereaza o abundenta de semnificatii, dintre care primul strat, cel senzorial, este de multe ori cel mai fertil.

Propunerea noastra se inscrie in aceasta linie de crestere si adaugare, este un alt moment al aceleiasi evolutii, in care inchiderea si suprapunerea nu exclud permeabilitatea si viata interioara intensa. Interventia este in sine incompleta, nu poate supravietui fara celelalte obiecte ale sitului si fara spatiul ce le uneste/desparte/apropie.

Valorile deja acumulate de substanta sitului devin si mai pretioase daca sunt sugerate, si nu oferite deplin. Imaginea claustrarii lor, asociata cu imaginea obiectului pretios protejat de scoica sau de manastire, le potenteaza miezul semnificativ si nuanteaza infinit perceptiile individuale, mizand pe cautarea si bucuria descoperirii, pe apropiere, intimitate, visceral, si mai putin pe vizual. Perceptia diferita tine de apropiere, de detalii, de scara umana, de unghiuri neobisnuite de vedere (cornise, cer, arbori, pasari, masa de aer modelata de suprafete, cadre vizuale inedite ale cladirilor etc.). Atmosfera 'asezata', domestica, labirint, hatis, claustru, retragere, izolare, sufocare, insetare, estomparea muchiilor.

INTERVENTIA CONSTA IN MENTINEREA TUTUROR ELEMENTELOR EXISTENTE PE TEREN (CONSTRUCTII, VEGETATIE, CALCAN-FATADA, MAI PUTIN CORPUL C5), ADAUGAREA UNOR CORPURI PE LATURA DE SUD A PARCELEI, REMODELAREA MINORA A CORPURILOR EXISTENTE SI LEGAREA TUTUROR SPATIILOR CORPURILOR C1, C2, C3 SI CELE NOI PRIN INTERMEDIUL CURTII SI A UNUI NIVEL SUBTERAN.

CORPUL C1 ADAPOSTESTE SECTIILE DE GRAVURA, GRAFICA, PICTURA SI FOTO-VIDEO, PRECUM SI SALILE DE SEMINAR, CU TOATE SPATIILE ANEXA NECESARE; MICILE MODIFICARI / ADAUGARI AU PERMIS OBTINEREA UNOR SUPRAFETE GENEROASE PENTRU ACESTE ACTIVITATI.

CORPUL C2 PREIA FUNCTIA DE REPREZENTARE A UNA SI GRUPEAZA CONDUCEREA SI ADMINISTRATIA IN SPATIILE PRESTIGIOASE ALE MONUMENTULUI ISTORIC, INNOBILATE SI DE MUZEUL SI PINACOTECA UNIVERSITATII. INALTIMEA SPATIILOR DEMISOLULUI A FOST MARITA PENTRU ADAPOSTIREA CONFORTABILA A FUNCTIUNILOR ADMINISTRATIVE, IAR PODUL A FOST AMENAJAT PENTRU SALA SENATULUI UNA. SCARA MONUMENTALA A FOST REPUSA IN LOCUL INITIAL SI S-A ADAUGAT UN LIFT.

CORPUL C3 ISI MENTINE VECHEA FUNCTIUNE DE BIBLIOTECA, INSA CU SUPRAFETE CORESPUNZATOARE REZULTATE DIN MODIFICAREA SI FOLOSIREA MANSARDEI SI A SUBSOLULUI. PENTRU O ILUMINARE MAI BUNA SI PENTRU A CRESTE LEGATURA VIZUALA CU STRADA, FERESTRELE DINSPRE ACEASTA SUNT MARITE, IAR CALCANELE PRIMESC SI ELE GOLURI .

CORPUL C5 ESTE DEMOLAT SI PE CONTURUL LUI SE PROPUNE EXTINDEREA NOULUI SUBSOL CU UN SPATIU MULTIFUNCTIONAL (EXPOZITII TEMPORARE, CONFERINTE, ATELIERE, EVENIMENTE ETC.). ACEST SPATIU POATE COMPLETA SPATIUL EXPOZITIONAL PRINCIPAL, SUBSOLUL AJUNGAND SA LEGE ASTFEL TOATE CORPURILE EXISTENTE, TRANSFORMANDU-SE INTR-O ARTICULATIE COMUNA PENTRU C1,C2, C3 SI CORPURILE NOI. PE ZONA DE TEREN ELIBERATA NU SE PROPUNE UN CORP NOU DE CLADIRE, CI SE AMENAJEAZA O PLATFORMA PE AMPRENTA FOSTULUI CORP C5 - UN SPATIU FLEXIBIL, PE CARE SE POATE INTAMPLA ORICE (EXPUNERE IN AER LIBER, PAVILIOANE TEMPORARE, SPATII VERZI ETC.)

CORPUL C6 PROPUS (ALCATUIT DIN 3 CORPURI) CONTINE ATELIERELE STUDENTILOR MASTERANZI CU UN PROGRAM DE STUDIU DESCHIS SI SPECIFIC. FUNCTIUNILE PUBLICE LA PARTERUL PERFORAT SI LA SUBSOL, PRECUM SI POROZITATEA LIMITEI CATRE STRADA PERMIT O DESCHIDERE PUBLICA COMPLEXA A SPATIILOR EXTERIOARE SI INTERIOARE, MENTINAND SIMULTAN INTIMITATEA SI LINISTEA SPECIFICE INTERIORULUI INSULEI URBANE.



Text si imagini primite de la ADNBA (castigatorii concursului de proiecte pentru noile spatii UNA) prin ingaduinta lui Andrei Serbescu.

TER pentru Bucuresti


Proiectul TER (Tren Expres Regional), iniţiat în 2007 de către doi tineri arhitecţi, Andrei Egli şi Andrei Fufezan, propune un sistem de tren urban pentru Bucureşti.
Ce este trenul urban? Este mai mult decât un simplu metrou de suprafaţă. Este acel tip de tren care face legătura între centrele oraşelor şi sateliţii lor, traversând în multe cazuri oraşul de la un capăt la altul. Trenul urban funcţionează în paralel cu metroul şi cu trenul de mare distanţă, parcurgând distanţe medii, de până la 60 de kilometri.
Exemple de trenuri urbane? RER la Paris, S-Bahn în multe oraşe germane, în Viena şi în Zürich, HEV la Budapesta, SKM la Varşovia (inaugurat în 2007), S-Tog la Copenhaga, şi multe alte reţele în întreaga lume.
Care sunt avantajele trenului urban? În primul rând, parcurgerea de distanţe medii, pe care sistemele de metrou nu le pot parcurge, şi conectarea unor localităţi limitrofe cu oraşul. În al doilea rând, independenţa faţă de sistemul rutier - trenul urban nu traversează bulevarde, nu trece prin intersecţii, nu depinde de semafoare şi de traficul rutier. În al treilea rând, costurile mult mai mici de construcţie şi întreţinere comparativ cu metroul - trenul urban operează la suprafaţă, cu mici excepţii în zonele centrale ale oraşelor, deci nu necesită lucrări complexe de excavaţii, ventilaţii subterane, etc. Nu în ultimul rând, trenul urban foloseşte o infrastructură existentă, în cazul Bucureştiului, în proporţie de circa 90%, fapt care nu reclamă exproprieri sau demolări.
Un alt avantaj care ni se pare pe cât de important, pe atât de actual este poluarea minimă generată de trenul urban, care este un tren electric.

TER BLOG
TER GROUP FACEBOOK

bucharest on streetfiles.org





oilers, spesh, science, sam3, autobus
bucharest on streetfiles.org