vladb has left a new comment

vladb has left a new comment on your post "Bucurestiul lui Alexandru Vakulovski":

eu, cind citesc astfel de comentarii despre bucuresti, ma simt erou :)

cind un prieten, bogdan (basarabean ca si mine dar din ardeal), venea la bucuresti si dupa primele 5 minute ii venea sa vomite, injura bucurestiul si a doua zi lua repede trenul spre ardeal, eu rideam si-i ziceam: da, bogdane, asa e usor, asa poate oricine, sa stea in ardeal, ia vino tu la bucuresti de stai! :))

pt bulwaif: este partial adevarat ce zici, dar adevarat. exista, intr-adevar, acele momente de gratie cind descoperi boema de bucuresti. dar fii de-acord ca bucurestiul, genetic, nu are cele mai bune recomandari. e un oras creat de bisnitari, marunti oportunisti comerciali, muncitori de mina a doua etc. ceea ce s-a facut de valoare in bucuresti, n-a fost facut neaparat de cei care au stat de generatii aici. nu sint primul care afirma ca in bucuresti se apreciaza smecheria/teapa. acestea sint cu adevarat valori aici. si faptul este valabil si pentru secolul 19 si de cind exista bucurestiul. chiar strainii care vin vad bucurestiul ca pe un oras de ciudati (nu in sensul bun al cuvintului) si deosebit de restul peisajului romanesc.

ce vad eu bun in toata treaba asta? faptul ca stind in bucuresti, te poti mindri ca lupti pentru supravietuire. e usor sa fii de treaba, normal, corect in ardeal. e o provocare sa incerci s-o faci in bucuresti :). viata e conflict. cind dispare conflictul, cind il rezolvi, nu mai traiesti 100%. eu n-as vrea sa rezolv toata viata astfel de conflicte bineinteles :), dar cit sint tinar nici n-as vrea sa fiu intr-un loc prea linistit, chiar daca acolo mi-ar place sa fiu cind voi incepe sa imbatrinesc.

1 comment:

Vlad said...

Meet Bucharest :)
Intri in Bucuresti pe Kiseleff, vezi Herastraul, treci prin skate park, continui spre Casin, observi ca este inchisa manastirea, ajungi pe 1 mai, cartier linistit, treci pe la Chibrit, vezi autobuze noi langa cele rusesti de-o varsta cu pensionarii, o iei pe Grivita, zona trista si grabita, treci pe sub Grant, observi dubiosi, ajungi la Gara, mereu un loc primitor pentru aurolaci, o iei spre Eroilor, treci pe la Academie, faci o pauza in parcul Carol Davila, loc izolat si linistit, desi la 100 de metri de traficul incarcat, o iei pe stradute prin Cotroceni si ajungi la Dambovita, treci podul si ajungi pe Kogalniceanu, te opresti la o cafenea, admiri facultatea de drept si studentele aferente, continui plimbarea pe langa Cismigiu, ajungi la Universitate, gasti de adolescenti discuta molcom sau inflacarat, te indrepti spre Unirii, te invaluie fitele, o iei pe langa spatiul verde in cautarea oxigenului spre cartierul Vitan, treci prin fata Mall-ului, nu te opresti, nu merita, o iei la stanga spre Dristor, daca te aventurezi dupa blocuri observi ca holurile liceelor din apropiere s-au mutat pe bancile si pe barile din parculet, continui spre Obor, intrii si observi cele mai variate lucruri de vanzare, de la steroizi pana la arme ilegale, cand iesi te interpeleaza tiganii cu nasul fin la straini, telefoane de vanzare, ultimele aparitii, preturi mici, te indrepti spre zone mai frumoase, spre Dorobanti, o iei spre Floreasca, te opresti la un restaurant belgian si comanzi o Leffe, o savurezi si cazi intr-o analiza profunda a Bucurestiului...