"Bucuresti, odiseea comunista"

Fotografii de Dan Vartanian

Dorinta noastra de a recompune atat cat se poate istoria recenta a Bucurestiului este din ce in ce mai posibila multumita unor oameni extraordinari care isi pun la dispozitie resursele pe internet. Ceea ce inca nu a reusit sa faca nici o institutie din Romania, o expunere a istoriei recente a Bucurestiului, incepe sa se produca pe internet cu ajutorul unor oameni ca Dan Vartanian care a pus pe contul personal de flickr o arhiva stufoasa de imagini cu transformarile Bucurestiului din anii 70 si 80, imagini inedite cu cartierul disparut Uranus si constructiile cartierelor dormitor Pantelimon, Mihai Bravu, Calea Mosilor si 1 Mai. "Bucuresti, odiseea comunista" se cheama setul sau de fotografii. Multumim domnului Vartanian pentru documentele fotografice excelente.


Uranus 1982


Uranus 1982


Pantelimon 1976


"Aspecte de pe santierul ALMO (Ansamblu de locuinte si magazine OBOR) la intersectia Soseaua Stefan cel Mare cu soseaua Colentina"


"Soseaua Mihai Bravu inainte de demolare - tronsonul cuprins intre bulevardul Gheorghi Dimitrov (actual Regele Ferdinand) si piata Muncii (actual Piata Eudoxiu Hurmuzachi) - mai 1982"

Piata Obor

Fotografii de Dan Vartanian

[via Iashido]

2 comments:

Anonymous said...

de unde le-o fi adunat??????????!!!!! sau poate le-a facut el insusi?
totusi ce fain e sa nu vezi atatea masini pe strada!

Anonymous said...

ratb vintage photos