Neamului din banii neamului



















A new cathedral is being built in the center of Bucharest at a cost of 600 million euros. Conflict has risen over the government’s decision to provide financial support to the project while closing a number of hospitals.

Construction work on the Cathedral of National Redemption is progressing at full speed. It will be 125 meters high and dwarf the People’s Palace built by Nicolae Ceausescu. The dictator had a number of churches destroyed in the 1980s, and today’s government is eager for friendly relations with the Orthodox Church. Belief plays a major role in Romanian society, and is for many people an important comfort in their poverty-stricken lives.

O stire de pe Deutsche Welle.

Ultima data cand m-am interesat de asta catedrala costa doar 400 de milioane Euro si nu folosea bani publici. Pe parcursul constructiei, ca de obicei in Romania, probabil ca bugetul se va mari treptat. Casa Poporului a fost estimata la o suma de aproximativ 3 miliarde Euro, Catedrala va costa probabil 1 miliard.

4 comments:

victor de gradina said...

catedrala asta mi se pare o mare prostie , iar bani care se ingroapa acolo se puteau investi in constructi care sa ne foloseasca[scoli ,biblioteci,spitale,locuinte pentru tineri fara posbilitati materiale] .cred ca cei care au hotarat construirea catedralei inca se cred pe timpul lui stefan cel mare sau a lui constantin brancoveanu.treziti va si nu mai visati la trecut .

Compass said...

Sper ca nu se va construi pe banii publici. Nu mi se pare corect.

Oana said...

Nu imi vine sa cred! Sper sa nu fie adevarat ce zic nemtii! Adica inchidem spitale si construim biserici? Si daca suntem bolnavi ce naiba facem? Ne rugam sa ne facem bine? Incredibil cate porcarii se intampla in tara asta.

kellogs said...

WTF, ultima oara cand am trecut pe acolo nu am observat nicio constructie in derulare. A observat cineva de curand ? Eu unul stiam de catedrala curului dospit inca din vremuri imemoriabile, cand locuiam in zona. Adica vreo 10 ani, si nu au varat macar o sapa in pamant de atunci. Ceea ce este bine.