Bucuresti 1936








Cateva fotografii cumparate recent de pe ebay... De dimensiuni foarte mici (ceva mai mici decat niste copii contact), mai de graba demne de Muzeul de fotografie, fotografiile vin din Germania si arata un peisaj urban in toata regula, cel mai probabil sunt facute in zona Athenee Palace.

4 comments:

Alex said...

locul in care au fost facute primele patru poze nu il pot identifica
ultimele doua infatiseaza cu siguranta strada Ion Campineanu - Hotel Stanescu (vis a vis de Union) si cladirea opusa, pe diagonala (nu-i cunosc denumirea, insa mai exista si astazi)

Unknown said...

a doua si a treia poza sunt undeva pe langa Ateneu. Dovada: firmele cu "cofetaria Ateneului" si "Vulcanizarea Ateneu". Sunt facute amandoua in acelasi loc, din unghiuri diferite.
Ultima poza e cu cladirea care a adapostit multa vreme, intre anii 1970-2005 (aproximativ) o cofetarie. In fundal se vede, lipita de ea, cladirea hotelului actual "Continental".

Filip Columbeanu said...

Pozele 1 si 5 sunt facute pe Campineanu, cum te uiti spre Calea Victoriei. Se vede Hotelul Continental in capatul strazii. Ceea ce inseamna ca in dreapta, unde vedem copacii este curtea Teatrului National si in stanga ar trebui sa fie fosta berarie Gambrinus al lui Caragiale. Nu stiu daca mai exista la data aia, dar cele doua "bodegi" pot sta marturie vadului pe care l-a creat.

Filip Columbeanu said...

Iar ultima poza este facut din usa hotelului, si vedem strada Academiei, iar in fund cladirea Universitatii. In mod exceptional, toate cladirile din poza exista si astazi. Din unghiul asta ar trebui sa se vada si Biserica Dintr-o zi (undeva in spatele troleului), dar banuiesc ca nu se distinge din cauza copacilor.