Mozaicurile din fantanile de pe Victoria Socialismului

Fantanile de pe Bulevardul Unirii sunt cunoscute, mozaicurile care le decoreaza sunt mai putin cunoscute... Iata o selectie larga de imagini cu splendidele lucrari. Enjoy























































4 comments:

Raiden said...

Proaspat curatate, dar tot nu-mi plac. Fanatnilor le vad sensul intr-o zona pietonala. Bd. Unirii nu este asa ceva, iar fantanile alea nu servesc bucurestenii prea mult.

Vlad Nancă said...

Sa zicem ca macar vara dau bine pentru ca mai improspateaza aerul, chiar daca in trafic... La fotografiere evident ca am fost intampinat de traditionalul 'n-aveti voie' din partea unor paznici care au grija de iarva si braduletii proaspat plantati... arata cat de cat OK locul, macar s-au scos panourile electrice (care n-au mai functionat de la inaugurare, cand serveau unor presupuse jocuri de lumini - chiar am citit de curand ca alea au fost niste instalatii care au costat 6 milioane de euro.........) ma rog... nu stiu ce se poate face in zona aia sa devina ceva mai prietenoasa cu viata.

Raiden said...

Haha, eu tot timpul am probleme cu paznicii cand fac poze, am si scris un articol pe tema asta :D

Cat priveste fantanile, nu prea exista solutii. Bd. Unirii daca s-ar inchide s-ar bloca zona respectiva. Mi-aduc aminte cand era inca pavat cu dale, ce distractie cu masina pe-acolo!

Dee said...

Dumnezeule, naiba m-a pus sa ma uit? O sa am teribile cosmaruri la noapte - de mult nu mi-am mai imaginat ca pot exista asemenea kitsch-ri atat de ordinare, atat de infioaratoare, atat de desgustatoare, cu o executie atat de carpocita, facuta de amatori atat de nepriceputi...Ce erau aia, cioplitori de pietre funerare? Nu cred, aia ar fi stiut sa taie piatra drept...erau cioplitori de pavaj in cel mai fericit caz sau taietori de lemne, tzapinari - garantat...
Ce risipa de marmura...o crima!!! Ia luat milioane de ani marmurei aleia sa se formeze si sa stepte o mana de artist...Saracul Michelangelo, saracul Bernini...ce-ar zice ei sa vada insulta asta adusa marmurei?!

Turnati frate ciment peste ele si ingropati-le naibii sa nu le mai vada lumea - ne facem de ras infiorator pastrandu-le. Vezi daca am trecut cu masina pe langa ele nici nu le-am observat - si ce norocoasa am fost ca mi-au scapat...regret sincer ca le-am vazut acum. O sa-mi ramana gravate in memorie - o teroare estetica...

In USA exista un muzeu pt asa ceva - ar trebui transportate acolo pe cheltuiala statului roman, ar face punctul de atractie al acelui muzeu, nici aia nu au inca ceva atat de groaznic de urat in muzeul ala, convinge-ti-va...:

The Museum Of Bad Art (MOBA)
http://www.museumofbadart.org/collection/