Monumente si masini: Sf Vineri





Sub titlul 'monumente si masini' s-ar putea face o foarte lunga serie, deja am fi putut pune cateva post-uri in categoria asta (uite aici un exemplu). Monumentul de mai jos marcheaza locatia bisericii Sf Vineri demolata in 1987. Cat despre respectul pentru cele sfinte, uite aici cel mai bun exemplu in care viata bate arta.

3 comments:

Anonymous said...

nasol, dar nu pot sa nu observ cat de nepotrivit e gandit si amplasat "monumentul". pozitia protectoare, causul inchis :), exact langa sosea nu poate decat sa dea idei soferilor bucuresteni, la randul lor monumente de civilizatie. probabil va sfarsi cu niste popice de parcare in fata, in purul stil de bucuresti.

Vlad Nancă said...

Pentru domnul sau doamna cu jeepanul e o singura solutie - amenda, care in sectorul 3 e indeajuns de mare incat sa sensibilizeze si un posesor de gipan... Poate printr-o minune o sa vada cineva numarul masinii si-i arde amenda (macar aia de la politie). Despre cat e de horror monumentul n-am mai zis nimic... oricum e mult mai bine decat tzeapa...
Intorcandu-ma la jeepan, sunt sigur ca domnul sau doamna care a parcat acolo e foarte credincios (oasa) si ca a contribuit la constructia unei biserici, pe undeva prin tara aleasa de Dumnezeu, gradina Maicii Domnului...

Raiden said...

Este o afirmatie din articol cu care nu sunt de acord, biserica Sfanta Vineri nu se gasea exact pe locul monumentului (prost si kitschos) ridicat de Videanu, pe acolo trecea vechea Cale Vacaresti.

Biserica se gasea cam pe locul blocului cu "Bancpost" la parter.