Alte carti postale




Primite de la Madalina Potinc. Multumim mult de tot.

"Cea cu Arcul de Triumf a fost trimisã pe 13.11.1973 ºi e facuta de Al Mendrea, la ed. Meridiane.
Cea cu Piata Universitatii e facuta de Al. Florescu tot la Meridiane, dar nu stiu anul cand a fost trimisa. probabil tot prin anii 70.
Cea cu Athenee Palace e facuta de V. Stamate, la Osetcom, si e trimisa prin 76."

Multumim

The new Carol 1 statue sparks some debate


Have a look at the comments on our previous post.
B&W image taken from here.

Disparition - 1989



boomp3.com

Disparition is a solo electronic project by Jon Bernstein, based in San Francisco, California.

Buy/download album here.

[via Beatrice Anghelache, care se ocupa si de Bucharest gates. Multumim Beatrice pentru tot ce faci si pentru contributia ta la postul cu numarul 500 pe Bukresh blog!]

rip moara lui assan

daca nu ati aflat, a ars ieri seara.
revin in curand cu o serie de fotografii facute ultima oara cand am fost prin zona.

UPDATE: din ce se poate gasi pe fluxurile de stiri, a ars doar o parte, se pare ca nu cea principala. are cineva mai multe date ?

UPDATE ~2: imagini dupa incendiu
http://casecareplang.blogspot.com/2008/05/ars-moara-assan_15.html
http://blog.aniverse.ro/?p=69



stefan tuchila 2008

un link cu niste informatii de baza http://www.euromusees2001.org/Esemplari/Ru/Assan.pdf

stefan tuchila

Mihai Viteazul şi ultima bătălie (probabil)

Vine o vreme când se află că fiecare naş işi are naşul. S-a întâmplat cu statuia lui Carol I când au venit comuniştii şi se pare că se întâmplă şi acum cu statuia lui Mihai Viteazul.

Nu este nici o problemă că liderii acestei capitale încearcă să ne introducă mai repede în Europa, aşa cum probabil au vazut în sutele de delegatii săvârşite prin străinatăţi. Problema este că aceşti “gospodari” ai urbei nu au probabil nici cea mai vagă idee despre ceea ce înseamnă urbanism. Asta nu demonstrează că eu ştiu dar măcar ochiul imi spune că ceva nu e bine.

De ceva timp s-au instalat în Bucureşti panouri de informare pentru şoferi. Mă refer la cele albastre amplasate pe stâlpi înalţi de câţiva metri. Mi se pare cel putin idiot impulsul care i-a determinat pe “aceşti” (nu ştiu cine) să amplaseze un panou, fix în faţa statuii din Piaţa Universităţii, cea a lui Mihai Viteazul.



E o violare clară a spaţiului urbanistic creat acum mai bine de 100 de ani, un spaţiu ce taie din monotonia bulevardului. Statuia a fost amplasată în 1874 din decizia Regelui Carol I,în urma unor numeroase propuneri. De atunci şi până în 2008 liniştea i-a fost deranjată doar de cele două războaie şi de construcţia clădirilor ce o înconjoară.

Rămâi perplex când vezi câtă prostie domneşte la doar câteva sute de metri de Piaţa Universităţii.

Parcă nici lui Gheorghe Lazăr nu îi miroase bine…



La pas, in oras

teatrul national (cca. 1977)

foto: mariana si alexandru mandrea

va invit sa cititi povestea schimbarii la fata a teatrului pe un blog deosebit de interesant. si ca o mica picanterie, cele 3 variante ajunse in finala 'concursului' au fost construite in marime naturala, din carton si polistiren, fiecare pe cate o fatada a teatrului, pentru a usura alegerea lui ceausescu.