Urban Quest



Deadline-ul pentru inscrierile la faza de selectie preliminara se prelungeste cu o zi, (12 iunie ora 23:59) asa ca asta e ultima sansa - take it or leave it!

Bafta!

Mic istoric Urban Quest

Urban Quest este o cursa prin Bucuresti - un concept nou nout elaborat in nopti lungi cu incantatii de spirite si alte matrapazlacuri de catre faimoasele laboratoare ORICUM si infaptuit prima oara pe 31 martie, dupa ce fusese testat in prealabil (pe oameni, da!) in decembrie 2006.

Mai simplu, Urban Quest inseamna 3 echipe a cate 3 persoane care se perinda prin Bucuresti culegand indicii care ii duc catre urmatorul loc, fiind atenti la lucrurile pe care le vad pe parcurs, chinuindu-se sa desluseasca misterul din spatele povestii, totul pentru a arata cat de inteligenti, rapizi si descurcareti sunt. Sau pentru a castiga marele premiu.:)

Cum a inceput totul?

Subiectii testati in decembrie au fost supusi timp de trei ore unui test fizic si psihic care a constat intr-un du-te-vino prin centrul Bucurestiului. Printre simptomele remarcate la subiecti de cercetatorii ORICUM s-au numarat: adrenalina in exces, cresterea spiritului de aventura si a gradului de cunoatere al Bucurestiului si cresterea starii de fericire in general.

Cercetatorii si subiectii s-au reunit la final testului in jurul a catorva halbe de bere la Carul cu bere, concluzionand ca experimentul a fost un succes total si ca trebuie reprodus la scara mai mare, pentru a beneficia de el un numar cat mai mare de tineri aventurieri bucuresteni.

In martie am glasuit pe limba interbelicilor despre prima editie Urban Quest si nu mica ne-a fost mirarea cand am vazut inscrise 75 de echipe numai una si una. Din care trebuia sa alegem cinci. Si am ales pe cei mai convingatori dintre ei, nu fara pareri de rau pentru zecile de alte echipe care ne-au placut.

Povesti despre cursa ati gasit probabil pana acum pe blogurile finalistilor iar in Timeout-ul de pe 17 mai a aparut filmul primei editii. Noi va spunem ca am pazit indiciile stoic, ca nu am permis vreo scurgere de informatii si ca am privit din umbra cum participantii gaseau solutii scliptioare pentru toate obstacolele pe care le puneam in cale.

Ce ne-aduce luna lui ciresar?

Va invitam sa reveniti in perioada dintre razboaie, sa luati pulsul mondenitatii, si sa gustati din bunatatile epocii. Dar aveti grija, nu va lasati sedusi si pastrati-va simtul observatiei, veti avea nevoie de el pentru a deslusi un nou mister si a nu va lasa prada comploturilor, cum li s-a intamplat curajosilor de la primul Urban Quest.

Daca nu sunteti prea slabi de inger sau prea usor de pacalit incumetati-va la lupta si castigati :D. Inscrierile incep pe 6 iunie si tin pana pe 14.

3 comments:

Anonymous said...

ca om ce a participat la testul din decembrie, zic k nu e chiar fair sa-i omiteti pe prietenii de la metropotam. harti, discutii, planuri, probe au fost facute cu ajutorul plus ideile lor, so...
anyway, felicitari pentru ca voi l-ati dus mai departe, e o super chestie, la care ma bucur k ma alergat din plin, dar fair play-ul ramane fair-play, sper :)

Victor Plastic said...

mult spus urban exploration. mai degraba urban adventure

Unknown said...

hi, there:) congrats si participantilor si celor care au contribuit la incantatii si matrapazlacuri in faimoasele laboratoare Oricum... oricum la vremea respectiva experimentele in chestie s-au tinut si pe tarlaua lui metropotam cu pahare Berzelius si cocktailuri de substante aduse si de savantii lor :) bafta si speram sa faceti mai multa galagie. e prea buna ideea ca sa ramana underground.