Reconstituirea centrului Bucurestiilor la 1850



Carturesti Art Historia

va invita
miercuri, 24 ianuarie, la ora 18.00
la lansarea lucrarii
"Reconstituirea centrului Bucurestiilor la 1850"

Lucrarea ce se va lansa e rezultatul colaborarii dintre graficianul Radu Oltean si arh. Dan Ionescu si prezinta o reconstituire grafica de mare detaliu in vedere aeriana al centrului capitalei la mijlocul secolului 19. Desenul e reprodus ca afis (1m/70cm) si e insotit de o brosura explicativa in care sunt prezentate informatii despre 69 de manastiri si biserici, hanuri sau conace boieresti marea majoritate disparute inca din sec 19.
Cu aceasta ocazie vor fii expuse si cateva mari reproduceri dupa cele mai vechi fotografii ale Bucurestilor (1855, 1868).

libraria carturesti
strada arthur verona 13, bucuresti

1 comment:

Ionut said...

harta costa 360 de mii, un pret cam piperat. mi-a luat ceva timp ca sa ma obisnuiesc cu stilul ilustratiei, care se foloseste de ideea de patina a hartiei vechi. insa chiar nu e vorba de o imagine invechita.

bucurestiul asta, dintre mitropolie, coltea, victoriei si piata unirii e un oras complet diferit de cel de acum. brosura care insoteste harta are si ea o ilustratie foarte interesanta, in care harta google a zonei e suprapusa peste imaginea orasului de secol XIX.

lucrul care iese imediat in evidenta este cursul usor dezordonat al dambovitei inainte de sistematizare. dupa un timp harta devine captivanta si reuseste in mod real sa deschida o fereastra catre un cu totul alt oras.