Ministerul Culturii pregateste o noua tzeapa

Pe Splaiul Independentei, in dreptul ministerului de interne inca mai sunt cativa copaci netaiati. Vor fi inlocuiti de o noua teapa nasita de Ministerul Culturii. Din nou pe ascuns, fara dezbatere publica, fara nimic. Iata cateva din explicatiile inteligente din motivatia monumentului:

"Memorialul, care este pe jumătate (sau mai mult) în pământ, sugerează şi reaminteşte faptul că adesea evreii au trebuit să trăiască şi să muncească în spaţii subterane. Astfel se va vedea clar pe podea o adâncime iluzionistă în reflexie (cu sau fără apă). Spaţiul subteran creat de reflexii va sugera spaţiul asociabil cu mormintele colective. Apare o lume a fantasmelor."

Pentru groaza si amuzamentul dumneavoastra mai multe detalii aici.

3 comments:

boyarul said...

Hmm.. Vad ca e deja la moda sa faci Memoriale ale Holocaustului in capitalele europene. Ungurii au inaugurat un Memorial chiar in acest an (been there), insa nici nu se poate compara cu gluma asta proasta pe care (ne-)o pregateste Ministerul Culturii.

Anonymous said...

http://www.spiegel.de/international/0,1518,grossbild-467976-355252,00.html uita-ti-va si aici...asta e si mai tare

Anonymous said...

Poate ar trebui sa se mai uite la Daniel Libeskind odata. Oamenii astia nu inteleg nimic. Vor un singur lucru. Sa se raporteze ca s-a facut.