parc de vanzare
Dupa cum arata si harta, micul parc se afla pe partea dreapta a Bulevardului George Cosbuc.
Este posibil sa fie legat de amenajarea peisagera din jurul Palatului Bragadiru, o constructie de la 1909, care se afla pe dealul de peste drum. A fost ridicat de patronul berariei si al fabricii de chibrituri, care l-a dotat cu popicarie, o biblioteca si chiar si o sala de bal. Palatul era prevazut si cu un parc, care era plasat exact pe partea stanga a bulevardului.
Acum parcul pare sa fie de vanzare. O pancarta galbena ne trimite la firma imobiliara care poate intermedia tranzactia. Ma intreb daca primaria, fiind organismul care face retrocedari, nu are niste prevederi care sa stipuleze ca spatiile cu anumite destinatii sa nu poata fi retrocedate, sau sa se faca asta prin despagubiri.
Este vorba totusi de un spatiu public, care cu putina osteneala este posibil sa aiba si un solid pedigree istoric. In acest moment insa, parcul nu mai are nici un fel de mobilier. Singurul indiciu asupra faptului ca odata a fost amenajat mai in detaliu sunt bordurile de piatra care marginesc niste foste straturi de flori batatorite.
Am sunat la firma imobiliara si se pare ca suprafata totala a parcului este de 500 m2. Iar pretul este de 500 E/m2. Deci micul parc, acum in ruina, costa 250000 Euro.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
si cum face sa "sesizam opinia publica si autoritatile" si sa le venim de hac?
Vreo idee?
Am impresia ca toata treaba e legala. Mai sunt si alte cazuri, de institutii si muzee care au fost retrocedate. Adica ceea ce se intampla nu e nou si nici in afara legii. Cu toate astea, mie mi se pare extrem de straniu sa poti vinde un parc.
nu mai este parc. eram si eu la fel de curioasa. este spatiu verde...retrocedat. ar fi interesant de aflat daca proprietarul are cumva vreo legatura cu familia bragadiru... se poate reconstrui un parc, de catre cel care il va cumpara:)...sau un teren..oricum nu locuinta.
Post a Comment