Lacul Morii




Lacul Morii - sambata 28 mai ora 18.00 (cred)

8 comments:

Ionut said...

sub lacul morii a fost un cimitir de ciumati. e o legenda urbana care zice ca mai ies oase la suprafata, din cand in cand. si inca una care zice ca in momentul excavarii unii din muncitori s-ar fi imbolnavit si si-ar fi dat duhul, totul fiind musamalizat. cam astea sunt detaliile macabre. restul.. pe insula a cantat odata o fanfara. si chioscul de acolo are o acustica incredibila, iarasi un obiect-giuvaier intr-o zona total mizerabila, cum se intampla mai peste tot in bucuresti.

tudor borduz said...

uau

Vlad Nancă said...

Poate in curand vom avea si imagini de-acolo si poate publicam si cateva legende urbane daca tot exista.

Anonymous said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Anonymous said...

Oameni buni, NU a fost un cimitir de ciumati, a fost un cimitir ca toate cimitirele, apartinea de biserica din zona, la care am fost botezat si eu (de fapt a venit preotul acasa ca era gerul bobotezei cand trebuiau sa ma boteze, da asta e alta poveste). Problema a fost ca muncitorii aia nu au fost protejati si au luat niscai boli, mi se pare normal sa existe tot felul de microbi in corpuri in descompunere. Copiii din zona (inclusiv eu) au fost vaccinati suplimentar si nu a avut nimeni nici pe naiba.
O alta legenda a locului zice ca lacul e blestemat (tot din cauza ca au fst mutati mortii) si de-aia se ineaca atatia oameni acolo. Explicatia pseudo-stiintifica zice ca placile de beton de pe fundul lacului se misca, oamenii isi prind picioarele acolo si nu mai pot iesi in timp util.
Azi a aparut si un articol in Hotnews despre insula. Date tehnice gasiti pe Wikipedia.

Anonymous said...

pentru mine lacul morii este locul unde ma duc sa fac baie. despre legendele cu oase care ies, eu unu fac baie de cativa ani acolo si nu am vazut nici unul iar despre cei care s-au innecat acolo, au fost oameni care ori nu au stiut sa innoate ori sau supraestimat, s-au dus mai departe decat ii tineau puterile, li s-a pus un carcel si...bye-bye sau au fost simpli idioti care au vrut sa se dea mari in fata fetelor\prietenilor. citeam acum ceva timp ca un tip s-a innecat in lacul morii. dar idiotul o avea pe gagicasa pe umeri. cei care fac baie acolo stiu ca poti intra in apa si sa stai in picioare 2-3 metri dupa care apa se adanceste brusc. daca tipu a ajuns acolo cu gagicasa pe umeri....aleluia! daca lacul ar fi curatat si amenajat un pic cred ca toate strandurile din bucuresti ar da faliment....dar traim in romania ce sa-i faci?

Anonymous said...

Chestiunile pe care le-am citit mai sus sunt in parte adevarate dar in cea mai mare parte sunt aiureli.Este adevarat ca s-a mutat un cimitir {s-au folosit pt.asta detinuti},dar povestea cu "oase ca ies din cand in cand la suprafata"este o prostie valabila pt.cei ce cred in spiridusi la maturitate.Este un lac de acumulare imens si foarte adanc in comparatie cu Lacul Herastrau [in unele locuri are peste 12m adancime},normal ca daca vrei sa inoti in el iti asumi riscurile de rigoare[ale unui lac neamenajat pentru asa ceva}.In acest lac se pote pescuii biban,caras,salau,stiuca,oblete,ghibort,rosioara,mreana dar din pacate este si foarte braconat acest lac [se baga plase monofilament].cu o oarecare implicare din partea primariei ar fi o minunatie[pescuit,sporturi nautice,activitati culturale pe insula lacului].

Anonymous said...

brrr !