parcul de la coltul strazii

Unele dintre blocurile de la 1989 erau in parte neterminate, inconjurate inca de maidane la marginea carora muncitorii din constructii locuiau in vagoane pe roti. Spatiul din jurul lor nu se asemana in nici un fel cu o gradina sau un spatiu verde. Uneori erau inconjurate cu un gard de fier si ingrijite de vreunul dintre locatarii cuprinsi de zel patriotic, care in fiecare primavara lua harletul si afana pamantul, fara sa planteze nimic.

















Intre timp, cineva a hotarat ca vom intra in UE, locul in care spatiul public este conditionat de directivele verzi, ce protejeaza echilibrul dintre fondul construit si spatiile verzi. Primarii capitalei au observat subit ca in jurul cladirilor din oras exista mici gradini ingradite in fel si chip, care ar putea fi transformate in locuri de joaca si asa mai departe. Si in fata cifrelor care nu le ieseau cum trebuie, la un moment dat chiar s-au gandit sa introduca si sectorul Ilfov in perimetrul capitalei, pentru a echilibra situatia.






















Pana ca asemenea fantasme sa devina reale, s-au apucat sa colonizeze orasul cu mici parcuri de colt de bloc. Prima fotografie este facuta pe Strada N. Golescu, in spatele Bulevardului Magheru. Al doilea parc este pe Calea Calarasi. Nu sunt tocmai gradinite de bloc de la periferie si poate de aceea se bucura de atentie, desi chiar si in zonele cele mai stranii din cele sase sectoare asemenea parcuri au inceput sa apara.

Sunt in general locuri confortabile, desi usor stangace in persistenta cu care isi anunta creatorii prin panourile asezate in ochii trecatorului si care toate spun acelasi lucru: primarul sectorului.. etc.

2 comments:

Victor Plastic said...

legalise parking !!!

Anonymous said...

:) Mda. Ce vreau eu cu adevarat sa vad odata si odata e sa se ocupe cineva de pateul verde din fata Senatului. Sau parcul de la Casa Poporului etc Cum era vorba aia cu gospodarul? E cam trist sa vezi ca pe cele mai importante institutii din tara nu le intereseaza cum se prezinta chiar ograda lor.