multumim primarului general








































Un sondaj de opinie al Asociatiei Pro Democratia arata ca locuitorii orasului Bucuresti sunt in procent de 70 % multumiti de primarul general, 65 % de primariile de sector si ca in general, locuiesc in Bucuresti de placere.

Parerea mea e ca unele intrebari sunt formulate ambiguu, lasand loc la toate interpretarile posibile. In plus, e vizibil faptul ca unii cetateni sunt depasiti de nivelul de informatie cerut prin intrebarile respective.

Apoi, cand intrebi daca cineva locuieste de placere / de nevoie in Bucuresti, automat conduci raspunsul pe o anume linie. Pentru a fi reprezentativ si pentru a avea un continut real de informatie, sondajul ar trebui gandit mult mai bine ca si metodologie.

Cu toate astea, e absolut clar ca cetatenii nu stiu nimic despre ce fac primarii si ca, vazand nivelul general al confortului orasului schimbandu-se in ultimii ani, asa cum era normal si necesar, nu se intreaba mai niciodata care sunt costurile reale ale acestor lucruri pentru care ei platesc. Gasiti mai multe detalii aici.





























































4 comments:

altblogromanesc said...

Bucurestiul e ca SUA. Cu totii isi doresc sa locuiasca in tara natala insa fortati de imprejurari, mai degraba de stilul de viata dependent de drogul numit "ban", cauta oportunitati peste ocean. Asta e un studiu facut sa fie facut. Se vede de la o posta ca bucurestenii sunt prea concentrati sa castige bani si sa isi construiasca o cariera (de fapt un stil de viata mediocru, care n-o sa le asigure vreodata un loc in istorie), ca sa le pese de Bucuresti. Tocmai de aceea orasele mici de provincie par intotdeauna mai curate si mai cochete.
In al doilea rand, preiau ideea lui Popescu de la IdeiUrbane, care spunea ca profilul bucuresteanului, ca de altfel profilul tuturor romanilor, poate fi usor analizat punandu-i o singura intrebare: cand mergi in strainatate, ce locuri vizitezi?

Unknown said...

Deci cu alte cuvinte ori sondajul da cum vrem noi ori cei care au raspuns nu au inteles intrebarile...

bogdan said...

... sau poate chiar sunt multumiti. Actiunile doctorului sunt discutabile, dar macar exista. Ceea ce nu se poate spune despre primarii de dinainte (cu exceptia lui Videanu - mi se pare cel mai subevaluat primar al Bucurestilor, dar asta e o alta discutie).

Pana la urma, daca primarul actual e demagog si superficial, e la fel ca noi. Conteaza (inca) enorm faptul ca e bucurestean get-beget.

Ionut said...

@ Siderite

Din sondaj iese ca locuim in Bucuresti de placere, nu avem nici o putere de a schimba ceva la nivel administrativ, iubim primaria si primarii, dar am pleca degraba in alta tara daca s-ar putea.

Eu vad in asta niste contradictii. Enunturile se anuleaza reciproc.

Din punctul meu de vedere raspunsurile sunt produsul intrebarilor (metodologiei prea putin coerente dupa mine) si al unui anume tip de lipsa de informatie.

@ bogdan

in mod sigur bucurestenii sunt multumiti. in mod sigur Oprescu nu ma impresioneaza nici prin prestatia de primar general, nici prin limbaj si nici prin actiuni.