Excuse Me Mister Officer...


Dupa Underworld, ne ducem si noi ca oamenii sa bem o bere de vineri noapte, la Martin. La pupitru, Pagal si Livio fac warm-up-ul pentru AudioFly. Nu ajungem la bar sa ne cumparam berea, ca apare Politia. Din nou. Si nu e after. E razie la Martin! Yuhuhu, ce-o sa mai scriem, ce-o sa ne mai distram!

Muzica se opreste, domnul politist urca la pupitru “Ca sa nu stam aici toata noaptea, cu buletin pe stanga, fara buletin pe dreapta” spune si se tine cu ambele maini de sapca. Nu apucam sa ne ducem in dreapta, ca ne iau in primire un om al legii in uniforma si doi in civil. “Aveti buletine?”, “N-avem”, “De ce n-aveti”, “Ca sa nu le pierdem”, “Veniti cu noi la sectie pentru identificare”, “Venim”. Si ne urca intr-un Aro clasic, cu gratii la geam si bancute imbracate in vinilin rupt si scorojit de atatia ani. Politistul lasa usa deschisa, dar usa nu sta si vine in viteza sa-i dea una in spate. Se dezechilibreaza putin, dar se redreseaza rapid si se pune sa ne pazeasca in timp ce noi privim cum se desfasoara, tot in usa, un adevarat sitcom cu clubberi si politisti.

Petrecaretii de langa masina refuza sa urce, stau acolo si fac glume, instaleaza panica, “Bai, i-a luat si pe aia de la Audiofly”. Numai unul urca in Aro si politistul spune “asa, acum sunteti doi, pardon, trei”. Afara se rade in hohote, apare o blonda, “Aici e coada de la identificare?”, politistul ii face semn cu mana sa urce in masina, “Nuu, eu nu urc fara cunostintele mele”, si pleaca. Ca sa nu piarda si restul de clubberi ii ia de geaca si-i impinge in masina, “haide domne urcati, ce e aici, dupa preferinte?”. In masina se continua seria de glume, “Frate de cand e masina asta, ahaha”, “Sa va mai ia si voua ma masini, ahaha”, “Taci ma ca te aude!” si ii da un cot, “Dar merge bine!”, “Am condus 300 de km pentru Audiofly si m-a luat politia”, “Sper sa nu bage pana ne-ntoarcem”. Ajungem repede la sectie, “Uite ce cladire frumoasa”, suntem ademeniti sa intram, de fapt seamana cu un mini mall. “Sper ca n-ati aruncat ceva in masina”, este politistul prevazator si se uita atent dupa noi, sub bancute.


continuarea aici

No comments: