Bucuresti - identiatate vizuala?



Fotografii facute pe Regina Elisabeta. Stie cineva ceva despre un proiect de identiate vizuala pentru Bucuresti?

1 comment:

Anonymous said...

Buna ziua tuturor,

Cred ca inainte de toate ar fi utila o discutie - poate factorii de decizie din Bucuresti pot da amanunte - despre rolul strategic al identitatii nou create: premise, scopuri, obiective. Insist pe strategic si nu grafic deoarece, dupa cum bine stim, o identitate vizuala se bazeaza pe politica, strategie si tactica. O identitate vizuala, fie de companie, produs sau oras trebuie sa aiba in spate bazele solide ale acestor 3 componente care la randul lor sunt fundamentate pe business planning pe termene bine definite. Daca acestea nu sunt suficient definite putem asista la exercitii gratuite de grafica computerizata (si nu design in vederea realizarii unei identitati).
Cu riscul sa ma repet, rolul strategic al designului este de a reprezenta "ceva" bine fundamentat. Desigur, discutiile ulterioare pot cuprinde argumente pro si contra "frumusetii" executiei, relevantei, noutatii, unicitatii si diferentierii. Dar iarasi spun, si acestea sunt fundamentate pe strategie.
Desi designerii buni sunt intotdeauna strategi si consultanti, brandingul incepe de la interior si nu de la "placerea" si "inspiratia" unui designer bazate pe un brief "frugal".
Toate cele bune!