Unirii colormai multe poze pe blog la gontz

textul oficial :

Daniel Gontz

Orasul are nevoie de culoare!

Performance-ul de joi seara a intervenit in decoratia si structura simbolica a fostului Bulevard al Victoriei Socialismului printr-un procedeu simplu: fintinile vor 'distribui' apa colorata, o trimitere nu numai la canicula si rationalizarea apei cu care meteorologii si expertii ne tot ameninta, la teama de apa infestata sau dezastru ecologic, dar si la semnficatia ceremoniala a acestui spatiu. Bulevardul este coloana vertebrala in arhitectura ceremoniala din Bucuresti, facind legatura intre Piata Unirii, unde arhitectura comunista a capatat un straniu aer festiv, pe alocuri grotesc, izolata cum e acum de panouri publicitare, si Casa Poporului, care a reusit sa reziste neschimbata din 1989.

Performance-ul sugereaza o 'contaminare' intre timpii diferiti ai istoriei recente, un gest ambiguu care poate provoca panica sau bucurie, o incercare de a insufleti o parte din tesutul necrozat al orasului, o campanie publicitara pentru un produs inca absent, o intrebare despre solidaritate in Romania torida a lui 2007.

3 comments:

Anonymous said...

http://www.petitieonline.ro/petitie/salvati_piata_obor-p13200036.html

Anonymous said...

mai bine puneau bere in loc de colorantu ala ciudat..cu toata caldura asta ar fi fost o idee tocmai buna..eu am ce am cu berea..cred ca mi-e cald intr-una si de aia..si tot cautand informatii despre bere, am dat peste ceva..un concurs de webdesign la un magazin online cu un super premiu...UN FRIGIDER PLIN CU BERE!!! super tare..clar asa ceva nu ratez. Detalii la : http://www.marketonline.ro/concurs/

Le Mak said...

GROTESC! Da, asta e cuvantul.