3m2


3m2 este proiectul lui Tudor Prisacariu din cadrul Street Delivery...

Uite ce spune Tudor:

Incalzirea globala este unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului, atat in comunitatea stiintifica cat si in mass-media. Studiile, stirile si filmele care trateaza aceasta problema ne bombardeaza cu nenumarate statistici din ce in ce mai alarmante care prezinta o deterioarare rapida a planetei. Dupa o lunga perioada de ignoranta, cei mai multi membri ai comunitatii internationale recunosc ca problemele cu care ne confruntam nu afecteaza doar anumite tari sau regiuni, ci intreaga planeta.

Romania este mult in urma altor state din Uniunea Europeana in privinta normelor de protectie a mediului si a masurilor luate in acest sens. Ca si in alte domenii, abuzurile nu lipsesc nici in acest caz iar natura este in general pusa pe locul 2 in urma intereselor financiare sau politice. Mai mult, desi diverse publicatii sau asociatii non-guvernamentale au facut publice statistici alarmante, oamenii nu par sa realizeze gravitatea problemelor cu care ne confruntam si sa actioneze in consecinta.

Acest lucru ar putea fi favorizat si de faptul ca statisticile sunt de multe ori greu de vizualizat si, privite ca niste cifre abstracte, sunt foarte usor de ignorat. Scopul acestui proiect este sa ofere o reprezentare vizuala a unei asemenea statistici. In presa si pe Internet se vehiculeaza mai multe cifre pentru valoarea medie a spatiului verde pe cap de locuitor din Bucuresti. Multe din informatii sunt contradictorii si din aceasta cauza o cifra absoluta nu este cunoscuta. Din aceste motive am ales valoarea care mi-a fost confirmata din cele mai multe surse si care, in opinia mea, reflecta cel mai bine realitatea: 3m2/cap de locuitor.

Desi dimensiunile lui sunt foarte mici, acest spatiu este la fel de mult al tau cum este al meu sau al oricarui alt Bucurestean. E suficient de mare incat sa poti sta intins pe el, dar mai ales e suficient de mic incat sa poti avea grija de el si sa-l poti ajuta sa creasca. Cu cat tu vei intelege mai repede ca rolul tau e la fel de important sau chiar mai important decat cel al autoritatilor, cu atat spatiile (inca) verzi din Bucuresti vor mai avea o sansa.

No comments: