Unpolitely yours

Am aflat astazi din presa ca in urma nusht caror studii a rezultat ca din toata lumea bucurestenii sunt cei mai nepoliticosi locuitori ai unei capitale. Pentru toti cei care s-au grabit sa ii arate cu degetul pe bucuresteni si le-au ras in nas aratandu-le linkul catre articolele cu pricina si mai ales pentru bucurestenii care nu s-au simtit bucuresteni am un mesaj: )
Vlad Nanca

[Mentionez ca acesta este o opinie strict personala, nu are legatura cu viziunea blogului Bukresh si imi cer scuze colegilor mei de blog daca le cauzez neplaceri.]

18 comments:

Anonymous said...

Uite si link aici, penru cine nu stie: http://www.evz.ro/article.php?artid=262860

Anonymous said...

Am dat submit aiurea...Am inteles ca idiotii aia de la Reader's Digest au facut sondajul respectiv. Cacat, te pomenesti ca or fi bulgarii mai "polite" ca noi...

boyarul said...

Mda. Tocmai constat ca bucurestenii mai au o calitate: limbajul "academic" de Pantelimon.
Bravo mai, Vlad Nanca !!!
Acum poti sa mergi si sa "spargi" linistit seminte pe tzeava.

Anonymous said...

Vai, tu, boyarule, mi se pare greu de crezut ca nu ai spus niciodata "pula"... La tine-n Transilvania nu se zice tot asa? Te-ai zgariat pe retina cand ai dat cu ochisoru-n sintagma "academica"? Ce-mi place mie de tine cand expui calitatea "bucurestenilor", atunci vorbea provincia din tine, nu? Du-te la tine-n mansarda si culege prazul ala de ti-a crescut in crapaturile calcaielor!

Vlad Nancă said...

Sugeti si bulgarska pulata! Si, va rog, reprezint Grivita!

boyarul said...

Nero, nu-i "judeca" pe oameni dupa propriile tale standarde. Daca tu esti toata ziua cu "p..." in gura (cuvantul !), nu inseamna ca toata lumea e ca tine.

Sunt transilvanean si sunt extrem de mandru de asta. Mi-a fost dat sa fiu de cateva ori prin Bucuresti si sa observ la fata locului jegul, nesimtirea si ignoranta unora (dupa cum observi, nu generalizez!).

Imi mentin insa in continuare opinia ca Bucurestiul isi merita cu varf si indesat locul in acel top.

& BTW: eu nu folosesc asemenea limbaj trivial !

disclaimer: daca o iei ca pe un atac personal, inseamna ca n-ai inteles nimic (nici tu, nici amicul tau).

rheak said...

Hehehe.

Nu stii ca lumea toata e formata doar din 35 de capitale? Bine ca New Yorkul unde te poate impusca pe strada este foarte politicos.

Prefer sinceritatea pe fata decat politetea si politically correctness ca masca a ipocriziei.

Anonymous said...

probabil diferenta este ca cineva scrie "sugi pula" cu caps. asta inseamna ca cineva chiar simte ceea ce spune. pe mine nu ma intereseaza. pula mea...

Woland said...

bleah. sinceritate e atunci cand iti scuipa ospatarul in cafea, cand te intreaba daca esti sigur ca-ti permiti sa mananci la ei, cand functionarii iti "dau la muie" (ca sa ma exprim pe intelesul tuturor) si te lasa sa astepti la ghiseu cu orele si asa mai departe? rhea, aberezi. daca new york-ul poate fi acuzat de a fi un oras prea politically correct, nu cred ca poti spune acelasi lucru despre toate delalate 33 de orase din fata noastra.

Apoi, a fi bucurestean nu inseamna sa fii nesimtit. Ca ce chestie, daca cineva arata niste defecte ale oamenilor si niste probleme care exista in mod indubitabil si insisi bucurestenii recunosc ca exista, trebuie sa sarim sa le bagam pula-n gura ca si-au permis sa ne critice? Asta e o atitudine ridicol de puerila.

E suficient sa priviti un entry mai jos, sub acesta, ca sa vedeti cat de nesimtiti sunt bucurestenii. Ma refer la poza curtii interioare a hotelului de pe strada Politiei, care a devenit groapa de gunoi comuna. De cacat...

Woland said...

*delalalte = celelalte

flo' said...

postez aici ce am comentat si pe temeswar-blog:

n-o arde nimeni, dude! :)

exista diferente intre temeswar si arad, clar atunci cum sunt diferentele intre temeswar si bukresh, nu?

sunt destui si aici care se comporta ca in acel articol.

btw, nu stiu daca acea cercetare e facuta dupa criterii de reprezentativitate si nu cumva au extrapolat rezultatele asa de la citeva raspunsuri.
acolo zice ca e cercetare sociologica, dar e facuta de o revista, nu de un institut care stie sa faca asa ceva.

oricum, intr-un pct is de acord cu ei: comunismul a futut tot in tara asta. mentalitatea si constiinta de sine si de grup. deci e clar ca toti se comporta cum "vor muschii lor".

Ionut said...

sondajul mi se pare exagerat in concluzii. ma intreb numai daca intr-adevar johannesburg, locul in care se incearca lasarea in urma a mostenirii appartheidului, e un loc mai politicos decat londra si paris, ca sa nu mai zic de amsterdam, care a intrat dedesubt in clasament. http://www.evz.ro/article.php?artid=262860

Anonymous said...

Lasand aberatiile la o parte trebuie mentionat ca Bucurestiul este un oras de provinciali. Deci afirmatia cum ca Bucurestenii sunt cei mai nepoliticosi locuitori ai unei capitale este complet nefondata, eronata si absurda.
Toti bucurestenii get beget pe care ii cunosc sunt foarte politicosi cu bun-simt si au numai calitati.
Restul tzaranetzilor, aprozaristilor si cocalarilor imi pare rau dar nu sunt bucuresteni :D

Tudor Prisăcariu said...

eu pot sa spun ca in londra cel putin nu prea exista sanse sa fie cedat locul in autobuz unui batran, ca si acolo sunt cartiere intregi unde ti-e destul de frica sa mergi pe strada seara, de multe ori insa si ziua, ca nici acolo nu prea sar oamenii sa te ajute si ca de tinut usa n-as zice ca ti-o tin prea multi. acolo insa, toata lumea iti zambeste frumos (dar fals de multe ori), toata lumea se saluta, inclusiv unii pasagerii ii multumesc soferului cand coboara. la noi si daca cumperi ceva de 100mil. ai sanse sa ti se tipe in fata, pe sosea unii soferi iti dau flashuri desi ai coloana in fata si nu au oricum unde sa se duca mai departe si ce sa mai zic, clacsoanele de la semafoare (cand de-abia s-a facut verde) sunt deja istorie. sunt poate bucurestenii sinceri pe fata, asa cum zicea cineva mai jos, insa sinceritatea pe care o arata denota un egoism total. si in timp ce scriu acest comentariu aflu ca cuiva i-a fost sparta roata pt ca timp de 2 ore a fost parcat "pe locul cuiva". in concluzie, poate e exagerat sa fim numiti cei mai nesimtiti da e clar ca cei mai multi dintre bucuresteni vor sa se asigure ca intr-o zi chiar ne vom merita titlul proaspat castigat.

Anonymous said...

Scrie in post ca "bucurestenii sunt cei mai nepoliticosi locuitori ai unei capitale". Gresit, in studiu au intrat si New York, Toronto, Sydney, Auckland... care nu sunt capitale. Dar de metropole, da sunt jenant de nesimtiti.

Anonymous said...

hai k m-ati facut sa rad...imi este rau dar acu' ca am cetit pagina asta...
m-am inveselit brusc...
multumesc tuturor!!!!
si ink ceva...e in natura omului de a fi egoist si individual...dar faza e ca deseori suntem dependenti...si ca avem nevoie de senzatia omeniei...

Vlad Nancă said...

sper ca n-a luat-o nimeni serios

tudor borduz said...

:))