Insula din Lacul Morii




















Insula din Lacul Morii este un fel de Gradina Secreta pentru cei mai multi Bucuresteni. Totusi locuitorii zonei Crangasi se bucura la maxim de existenta ei si mai ales a drumului pe faleza care duce pana acolo - un loc ideal pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta sau pentru jogging. Multi oameni se ocupa si de pescuit sau fac baie. Scaldatul acolo nu stiu daca este cel mai indicat lucru daca te uiti la mizeria din lac, daca vrei sa crezi povestile despre cimitirul straulesti care a fost ingropat odata cu amenajarea lacului sau pur si simplu daca te uiti la cate cruci sunt plantate pe marginea lacului. Insula in sine nu este chiar o insula fiind legata de mal printr-un pod. Acolo se vad urmele unei fantani si ale unui chiosc (sau cum sa-i spun), constructii specifice realismului socialist romanesc al anilor '80 care tradeaza functia dorita de designerii si arhitectii insulei - un spatiu de serbari populare muncitoresti unde brigazile artistice ale intreprinderilor vor fi venit la muzica, dans si voie buna. Si lucururile nu s-au schimbat mult pentru ca sunetul cartierelor muncitoresti iti gadila auzul chiar daca nu vine din blocurile lasate in urma ci dintr-o Dacie cu usile deschise parcata sub o salcie. Adevarul e ca inca n-am fost acolo in weekend pentru ca imi imaginez ca se umple de fanii gratarelor si ai muzicii de petrecere. In timpul saptamanii insula este mai degraba un loc idilic unde nimeni nu deranjeaza pe nimeni. Cand am fost acolo prima oara era aproape de asfintit si la intoarcere se vedea cupluri cupluri iesite la o plimbarica romantica. A doua oara am fost intr-o miercuri la pranz la un picnic cu familia si a fost super calm...
Pentru a ajunge acolo folositi cu incredere metroul (asa mai vedeti si niste trenuri desenate) sau tramvaiul 41 pana la statia Crangasi si apoi mergeti pe Calea Crangasi pana ajungeti la lac si continuati spre dreapta pe faleza, iar dupa 15 minute ajungeti la insula.
Enjoy.

PS: Bukresh Blog a depasit 200 de post-uri, multumim ca ati fost cu noi pana acum, speram sa nu va dezamagim niciodata si sa iubiti sau sa urati Bucurestiul impreuna cu noi in fiecare zi in continuare.

6 comments:

diana said...

la muuulte posturi inainte ! :)

Anonymous said...

S-a strecurat o mica eroare... geografica : nu este cimitirul Straulesti cel ce a fost inundat cu ocazia umplerii cu apa a Lacului Morii, ci acela din Giulesti Sârbi. Dar pentru noi, cei care am venit cu pluta in Bucuresti, chestia asta nu conteaza prea mult...la fel cum nu conteaza nici gravele greseli de gramatica de pe acest excelent website!

Anonymous said...

Geografia limbii romane si gramatica Bucurestiului intr-adevar doua materii de aprofundat. Va multumim ca ne urati si ne iubiti in fiecare zi. Btw, cu exceptia lui Felix, suntem toti bucuresteni... el e wannabe romanian din HH.

Anonymous said...

Pluto cu "P" mare. Sau cu "p" mare... cum e corect?

Anonymous said...

Dragii "moshului" .... despre amarashtenii care au ... lucrat la Insula .... nimika ?...
Sunt foooarte multzi, majoritatea salariatzi ai intreprinderilor din zona (mai ales ICEM), care si-au RUPT mainile impingand pamantul cu lopetzile .... atunci cand n-aveau parale de-o votka pentru Nea excavatoristu'.... iar "instructorul" de la Sectoru' 6 ... facea "nani" !...
Tare rau imi pare ca n-am POZE din acea perioada (cca. 1986-1988)...

HAHAHAAAA !.... Daca mi-ar fi zis cineva atuncea cand PUPAM pe acela care ne aducea o sticla de APA, ca aici va canta intr-o seara ... PRODIGY .... il catalogam NEBUN de legat !!!
:O)))
Toate bune !
Kukubau

Anonymous said...

este o insula magica...pacat ca nu este ingrijita...