Foloseste-ti mai mult orasul



Din INDREPTARUL MICULUI ANARHIST:

Foloseste-ti mai mult orasul. Ai dreptul la el mai mult decît ai crede. Bucura-te la maxim de spatiile lui publice, iar daca ele nu sînt prea multe, atunci inventeaza tu unele noi. Limita dintre public si privat este una foarte vaga. Nimeni nu poate avea pretentia de a o stabili cu exactitate. În principiu orasul apartine tuturor. La fel ca si planeta cu resursele ei. Numai ca sînt destui care nu vor sa recunosca si mai ales sa accepte acest lucru. Prin urmare:
- Urca-te pe acoperisuri de cladiri (al propriului tau bloc de exemplu) si priveste de acolo apusul de soare; sau fa un desen; sau fa-ti temele acolo.


continuarea aici

5 comments:

lipicipespate said...

ideea e una super tare..dar din pacate multi sunt destul de redusi..si ori nu se gandesc la asa ceva,ori te impiedica sa explorezi..:)

Anonymous said...

numai ca in zilele de cand a aparut ghidul asta, proprietarii s-au desteptat si si-au pus si interfoane si lacate la pod. asa ca explorarea se cam amana.

Anonymous said...

mda, dar nu peste tot.si nu se amina explorarea, poti explora strazi de exemplu, poti incerca sa identifici diferite straturi de istorie ale orasului

Anonymous said...

serios? in centru mi-aduc foarte clar aminte de anumite nopti de iarna in care puteam sa inghet foarte fain afara. nici o scara de bloc deschisa. nimic.

sau poti sa te duci la carturesti si sa-ti cumperi ioana parvulescu, ceea ce e inca si mai explorator, mai ales in ceea ce priveste straturile de istorie.

era vorba de acoperisuri, stick to that.

Anonymous said...

Am nevoie de ajutorul vostru. As vrea foarte mult sa gasesc niste acoperisuri pe care poti ajunge cat de cat in siguranta. Cu cat mai in centru, cu atat mai bine. Dupa aia o sa va intreb de fineturi (care acoperis se preteaza la un rasarit, un apus, o cantare...). Mersi!