Lumea Polizu

Astazi am intrat de curiozitate la Polizu - o serie e cladiri ce apartin Universitatii Politehnice din Bukresh - ateliere, camine studentesti, muzeul universitatii politehnice si alte minunatii... Cea mai ciudata chestie este cladirea Departamentului de materiale noi, micro si nanotehnologii (asta sigur o sa-i placa lui Megatron!!!) care in afara de arhitectura neobisnuita si de albastrul care acopera intraga cladire mai are si ciudatenia maxima a acoperisului in forma de cruce. Cladirea asta ca si multe altele de la Polizu este parasita. In rest toata zona are un aer de Twin Peaks meets Gripa Aviara absolut incredibil.









Ma intreb cate alte cladiri cu potential de centre culturale /ateliere artistice etc mai are institutul politehnic si nu pot decat sa visez la o lume in care cel putin 1% din cladirile parasite din Bucuresti ar deveni nuclee de creativitate...

3 comments:

tudor borduz said...

ehe
pana la urma totusi
si la bucale exista locuri dinastea

foarte misto

nrrrd said...

o idee 'geniala' DAR...
probabil nu ti-a trecut prin cap ca era pustiu pe acolo pt ca e vacanta si ca, in mod normal, in cladirile alea cu aspect atat de interesant lucreaza oameni si studenti invata (mai mult sau mai putin)
daca e asa, de ce sa nu se faca ceva nucleu cultural-artistic-whatever in cladirile universitatii, ca tot e central si nu se mai deplaseaza omul pana la gara aiurea?

... macar de-ar da arta pe dinafara ca sa ne gandim apoi pe unde o mai inghesuim

Vlad Nancă said...

nrrrd - ai si tu dreptatea ta