Cateva imagini din Bucurestiul anului 2005 I









Pentru ca de vreo 2-3 saptamani se vorbeste mult despre reclamele care acopera cladiri intregi din Bucuresti m-am gandit ca poate ar fi bine sa arat cateva imagini cu exemple cat de cat concludente.

Probabil ca la un moment dat reclamele astea imense vor fi doar niste simple amintiri. Sper ca se va intampla cat mai curand.

Preferata mea e aia cu femeia semi dezbracata pusa fix langa Politia capitalei. Iar cea care ma enerveaza cel mai tare este blocul modern de pe Calea Victoriei (blocul cu Max Mara) care este complet mutilat.

Poate ca ar fi totusi interesant de vorbit la un moment dat si despre copacii neingrijiti / negradinariti care acopera cladiri. Un exeplu bun ar fi Ateneul care aproape ca nu se vede din cauza copacilor (mai ales vara). La fel si Ministerul agriculturii. Dar problema e cu sute de cladiri superbe care nu se vad din cauza copacilor. Sunt absolut de acord ca Bucurestiul are nevoie de oxigen dar trebuie admis ca un oras este oras din cauza arhitecturii. Altfel ar fi sat. In plus de nu stiu cate ori mi se intampla sa merg pe strada si sa-mi intre cate o craca in ochi sau sa dau cu capul. Sa fim seriosi, singurele taieri de crengi in Bucuresti sunt total involuntare si le fac troleibuzele care trebuie sa-si faca loc.

1 comment:

megatron said...

Da mah,
la faza cu copacii is de parere cu oamenii de aci. Vlad, stiu ce zici cu crengile intrate in ochi, craci care te pleznesc peste fata si iti scot ochiu. Orasu totusi nu este insa vitrina, un simplu skyline, rotunjit la capete si user friendly. Gigea. Verdeata insa cred ca este lucrul cel mai important intr-un oras - un fel de versus la santierizarea perpetua din jur - locuri, oaze verzi salbaticite sint singurul mod de a lupta contra betoanelor si ghivecelor de pe margini cu plante de plastic.

Vreau jungla in campia asta prafuita si batuta de soare. Cind eram inca in liceu cu gasca cumparam la greu pomi puieti si ne duceam si plantam pe marginea drumurilor si in locurile virane din Bucuresti cu 15 -16 ani in urma. Dupa aia veneam din cind in cind sa mai udam si cautam tot felul de surse de apa, k veneam cu caldari de acasa. Nici nu stiu citi au supravietuit din aia acum, dar nu am facut nimic obligat de nimeni, nici din initiativa profilor sau din directivele partidului. Aveam noi un trip ca nu sint niciodata destui.. Acum arta copilitului si a tunsului copacilor e o arta ca toate artele si e clar ca daca o faci in doru lenii sau doar ca sa scapi - ies ciuntiti sau plesuvi. Ba cred ca mai sint si alte probleme din cauza caldurii, poluarii si bolilor am vazut multi copaci care mureau, erau arsi pe jumate si ofiliti. Nu e destul sa plantezi trebuie sa ai grija de ei. Vegetatia in oras, atunci cind este programata de primaria nustiucarui sector degenereaza in marsh fortat sau in ecostistem de postcard.