proiectul baneasa

Acum vreo luna am fost pana la Otopeni si pe drum am observat un lucru straniu. Fostul Metro se mutase pe partea dreapta a drumului, cu cateva sute de metri mai sus de strada laterala ce duce catre Gradina Zoologica. Pe celalalt il lasasera in urma ca pe un oras-fantoma si era in intregime parasit.














Nu mi-am dat seama pe moment care putea fi motivul pentru o asemenea mutare. Sa construiesti un asemenea hangar necesita investitii colosale. In timp, mi-am dat seama ca livada care era asezata chiar langa drumul dinspre zoo fusese scoasa din radacini. Si iata de ce: 221 de hectare de teren vor fi transformate in spatii comerciale si in locuinte, ce vor deveni impreuna mini-orasul propus de proiectul Baneasa.

In cazul proiectului Planorama de la Doamna Ghica si Central Park de pe Stefan cel Mare, preturile sunt colosale. Daca la Planorama pretul maxim al unui aparatment este de 100 mii Euro fara TVA, daca in 'Central Park' poti plati pana la 400 de mii pentru un apartament, ma intreb cat va costa o casa in noul mini-oras si in consecinta cine vor fi locuitorii noii asezari.

3 comments:

Anonymous said...

În Bucureşti există extrem de puţine locuinţe high-end, de aceea s-a ajuns ca o casă să coste de patru-cinci ori preţul de construcţie. În câţiva ani, când vor fi gata mai multe proiecte rezidenţiale, sigur vor scăde preţul.

--bgdn.

Anonymous said...

In cativa ani, venitul mediu va creste, iar oferta nu va face fata cererii, deci preturilor vor creste si mai mult ...

Tudor Prisăcariu said...

costa foarte foarte mult. daca nu ma insel, un apartament de 2 camere e 200.000euro.